Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Sütisütő színötösök

Mórahalom - A mórahalmi fotózáson egy tüneményes ikerpárral találkoztunk. Első ránézésre ismerősnek tűntek, kis gondolkodás után rájöttünk, hogy honnan: múlt év decemberében saját sütireceptjükkel szerepeltek lapunk süteményes könyvében.
Gutási Anett és Anikó, hatodik osztályos tanulók múlt év decemberében reszelt almás palacsintatésztájukkal arattak sikert a Délmagyarország süteményes könyvben. A lányok nem csak a konyhában kitűnőek: az ikerpár ugyanis első osztály óta színötös bizonyítvánnyal tér haza a nyári szünetre. A Domaszék–Röszke ÁMK Röszkei Általános Iskola tanulói természetesen osztálytársak, de nem élnek vissza azzal, hogy ikrek, nem tévesztik meg szerepcserével tanáraikat feleléseknél. Rajonganak a földrajzért és a történelemért, de különböző pályázatokon is indulnak. Legutóbb egy országos meteorológiai versenyt nyertek: két féléven keresztül mérték a csapadék minőségét és mennyiségét. A kilencszáz csapatból ők kapták a leprecízebbnek járó rangot.

Mintha tükörbe néznének. Fotó: Miskolczi Róbert
Mintha tükörbe néznének.
Fotó: Miskolczi Róbert

Horvátországi jutalomnyaralásukat egy természettudományi versenynek köszönhetik. Imádják tehát a természetet, az állatokat, Pajti kutyájukkal játszanak szívesen, valamint kertjükben a csirkéket is gondozzák. Büszke édesapjuk kiemelte: a lányok még a számítógéphez is értenek, de alig játszanak a komputerrel, inkább tanulásra, iskolai feladatokra használják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavat építenek és fekvőtámaszt nyomnak a színötös testvérek

Szeged - A Gyulai-Nagy családban öt gyerekből négy iskolás, mindannyian színötösök. Zoltán, a… Tovább olvasom