Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Sütödék háborúja

Két pofon kíséretében fenyegette meg a mórahalmi Varga pékség üzletkötőjét egy ismeretlen férfi néhány nappal ezelőtt. A sértett szerint az ügy mögött megbízóként az egyik konkurens sütöde állhat. A rendőrség az elkövető ellen garázdaság gyanúja miatt indított eljárást.
Kiss István a konkurenciát sejti a támadás hátterében. Fotó: Schmidt Andrea
– Egy fekete autó állt meg mellettem, amiből egy harminc év körüli fiatalember szállt ki. Mondta, nem ég a hátsó lámpám. Valóban így volt, ezért megköszöntem a segítségét. Ezután minden átmenet nélkül közölte velem, hogy most ad nekem egy pofont, mert szemtelen módon tevékenykedem a környéken, és olyan boltokba viszek ki kenyeret, ahova más pék is szállít. Mondta, jobb lesz, ha leállok, mert ennek nem lesz jó vége, majd újra megütött. Megkérdeztem, melyik pékségről van szó, de azt válaszolta, ezt nem mondhatja el. Ezután beszállt az autóba, és Szeged felé elhajtott – mesélte Kiss István, aki az ütésektől 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A mórahalmi Varga pékség üzletkötőjét és áruszállítóját néhány napja, hajnali fél 2-kor érte az atrocitás Domaszék külterületén, a Piros Rózsa kisbolt előtt, miután a pékség furgonjával leparkolt az üzlet előtt, hogy azt pékségük termékeivel lássa el. Az üzletkötő elmondta, az utóbbi időben több olyan boltossal kötött szerződést, akik azelőtt más pékségektől rendelték az árut. Azt is kijelentette, a többi pékség vezetőivel, üzletkötőivel – egy sütödét kivéve – jó viszonyban van. Így nem csoda, hogy a konkurencia alkalmazottai is megdöbbentek az ügyön, miután Kiss István értesítette őket a támadásról.

Az áruszállítók többsége az üzletkötő elmondása szerint meg is ijedt: legközelebb őket támadja majd meg az ismeretlen? Hogy ennek elejét vegyék, Kiss István és a Varga pékség tulajdonosa, Varga Ferenc a rendőrségen tett feljelentést. Az üzletkötő testi épségére azóta egy biztonsági ember felügyel. – Nem ütöttem vissza, mert úgy gondoltam, bizonyosan ellenem bérelte fel valaki, s ha ütésváltásba keveredek vele, talán meg is öl – mondta Kiss István, akit ezt megelőzően semmilyen formában, senki nem fenyegette meg 15 éves üzletkötői pályafutása alatt.

Hogy valóban a férfira utazott az illető, azt bizonyítja, hogy a sötét színű kocsit már Mórahalom belterületén látta maga mögött Kiss István, majd a domaszéki Reál ABC-nél, ahova aznap a kisbolt előtt szállította a kenyeret, szintén találkozott vele: a kocsi vezetője reflektorral világított be a kenyeresfurgon vezetőfülkéjébe, amire az üzletkötő szerint azért volt szükség, hogy későbbi támadója beazonosíthassa, valóban ő vezeti aznap este is a járművet. Bár Kiss István nem ismerte támadóját, vannak sejtései ki is állhat a dolog mögött: két olyan boltba, ahova az a cég is szállít árut, aminek érdekkörét szerinte sértette tevékenysége, aznap hajnalban már nem vitt kenyeret. Erről a cégről csak annyit mondott el, a többi sütöde sincsen velük jó viszonyban, de megnevezni nem akarta őket. – Soha nem gondoltam volna, hogy ebben a szakmában egyszer idáig fajulnak majd a dolgok – mondta szomorúan Kiss István.

A Szegedi Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarázkodó autósok a tilosban

Sok a tilosban parkoló autós a szegedi nagyposta mögött. Még akkor is szabálytalankodnak a sofőrök,… Tovább olvasom