Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Szabad a tér

Csongrád megye – Ne tartsa a hőség otthon önöket! Remek programok lesznek ezen a hétvégén is!

Pénteken este kilenctől megkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada, rendhagyó módon musicallel. Frank Wildhorn lebilincselően izgalmas darabját, a Jekyll és Hyde című musical-thrillert tűzik műsorra három előadásban. A borzongatóan démoni mű lebilincselő színpadi megoldásokra ad lehetőséget. A történet szerint a jó nevű orvos, Henry Jekyll különleges széruma, amely elválasztja egymástól az emberben lakozó jót és gonoszt, vérfürdőhöz vezet. Steve Cuden és Frank Wildhorn színpadi ötletéből a szövegkönyvet és a dalszövegeket Leslie Bricusse írta, zenéjét szerezte Frank Wildhorn.
Szereposztás: Jekyll és Hyde: Molnár László, Lucy: Janza Kata, Emma: Tunyogi Bernadett, John Utterson: Forgács Péter, Sir Danvers Carew: Krasznai Tamás, Simon Stride: Nagy Balázs, Nellie: Borbás Erika, Lord Savage/Spider: Mohácsi Attila, Lady Beaconsfield: Lázin Beatrix, Lord Basingstoke/Bisset: Bodrogi Attila, Sir Archibald Proops: Vince Gábor Péter, Glossop generális: Szikra József, Poole: Bede Fazekas Csaba, Mike. Pap 1: Mihálka György, Albert: Pörneczi Attila, Davie: Bródy Norbert, Ned: Petőcz András, Bill: Venczel-Kovács Zoltán.
További közreműködők: Molnár Ágnes, Pető Zsófia, Réthy Zsazsa, Márkus Judit, Domokos Éva, Papp Annamária, Sík Frida, Csikó Teodóra, Farkas Nikolett, Sashalmi Ágnes, Fejszés Attila, Cselepák Balázs, Forró Attila, Marek Gábor, Takács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház Tánckara és Zenekara.
Jelmeztervező: Tordai Hajnal, díszlettervező: Kentaur, koreográfus: Venekei Mariann, rendező: Molnár László.

Rétesfesztivál Mórahalmon

A III. Délalföldi Rétesfesztivál hétvégi programjai.
július 6., péntek
10.00:
megnyílik a Rétes utca! – réteskóstoló és -vásár,
10.00: réteskészítők minősítő versenye,
17.00: lakodalmas zenekarok fesztiválja, jubiláns házasok köszöntése, ruhabemutató, valamint ágyaspálinka- és saslikkóstoló,
20.30: Szimpla Trió – utcabál hajnalig.

július 7., szombat
10.00:
III. dél-alföldi réteskészítő verseny,
11.00: törökországi tánccsoport fellépése,
16.30: néptánccsoportok felvonulása,
17.00: néptáncfesztivál, népi játszóház és kézműves-foglalkozás gyermekeknek,
20.30: Vastag Tamás koncertje,
21.00: Tóth Gabi-koncert, majd retrobuli.

július 8., vasárnap
13.00:
óriásrétes-készítés – a Guinness-rekord túlszárnyalása; gyermekfoglalkoztató az OTP támogatásával,
17.00: Four Fathers-koncert,
18.00: török, grúz és lengyel néptánccsoportok műsora a Rétes utcán,
18.00: A virágos Mórahalomért díjak átadása,
19.30: Vastag Csaba-koncert,
20.30: Beatrice élő koncert, 22 órától tűzijáték.

A mesebárkán délután öttől a Peter & Pan Duó interaktív gyermekkoncertje lesz látható. Előadásaikban helyet kapnak a népszerű gyermekdalok, népdalok – alkalmat teremtve egy közös éneklésre. Weöres Sándor, Móra Ferenc, Gazdag Erzsi tollából született versek megzenésítései, de a gyermekpublikum által ismert angol nyelvű nóták is szerepelnek a repertoárban, számos saját szerzemény mellett. A közönség érdeklődési iránya mozgatja és szerkeszti a műsor menetét. Jegyár: 3 év alatt ingyenes, 3-tól 14 éves korig 1450 forint, 14 év felett és felnőtteknek 1950 forint. A Breki magazin előfizetőinek 250 forint kedvezmény!

Kezdődik a XXV. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál is. A menet délután öttől kivételesen a nagy hőség miatt a Széchenyi térről indul majd. 18 órakor lesz a megnyitó ünnepség a Széchenyi téren, 20.30-tól folklórbemutatót tartanak az Újszegedi Szabadtéri Színpadon (július 7-én is, a bemutatókra a belépés ingyenes).

A gyerekeknek is kedveskednek a szegedi Nyári Kavalkád szervezői: pénteken 16.30-tól és 18.30-tól Gryllus Vilmos ad gyermekkoncertet a városháza udvarán.

Szentesen a közösségi téren, a Dózsa-házban: XXI. Kurca Parti. 17.00-tól: a Tücsök táborosok műsora, ugrálóvár, mini kalandpark és kenuzás, 17.30: Pengető citerazenekar, 18.00: Ördöngös Jankó – a Grimaszk Színház előadásában, 19.00: Tücsök zenekar: Állatok olimpiája, 20.00: szalonnasütés, 20.30-tól: táncház.

A Szentesi Üdülőközpontban 18.00-tól: Éjszakai fürdőzés zenével, koktélbárral, frissítő nyáresti hangulattal. A pénztár 21.30-ig tart nyitva.

Szombaton este héttől az Árkád Plázson a Gém All formáció – Gáspár Laci, Balássy Betty és Varga Feri, Heincz Gábor, Mókus, Veres Mónika – ingyenes koncertjét nézhetik meg az érdeklődők.

Ásotthalmon este nyolctól éjjeli fülemületúrát szerveznek a Kiss Ferenc emlékerdőben. Hossza: 3 kilométer, időtartam: 3 óra. A találkozó helye, megközelítés: az Ásotthalom szélén található „Ásotthalom, elágazás" buszmegállóban. Ajánlott felszerelés: zseblámpa. Látnivalók: bepillantást nyerhetünk az erdő éjszakai életébe. Túravezető (információ, jelentkezés): Krnács György, 30/445-8293.

Kölyökstrand a Hagymatikumban

Vasárnapig várják a vállalkozó kedvű gyerekeket az Utazás a Föld körül izgalmas programjai a Minimax Kölyökstrand keretében, vasárnaptól pedig a cirkusz varázslatos világába nyerhetnek betekintést: aki szeretné megismerni a cirkuszi társulat vándoréletét, netán maga is kipróbálná egy-két feladatban, annak a Hagymatikumban a helye. Programok elöljáróban: késdobálás, oroszlánszelídítés, trambulin, kötéltánc, rodeóbika. Információ, a Minimax Kölyökstrand teljes programja: www.kolyokstrand.hu.

Derekegyházon palacsintafesztivál kezdődik, amely alaposan túl is nyúlik a hétvégén. A szombati és a vasárnapi programok a következők: szombat 16.00: ünnepélyes megnyitó, a hétnapos palacsintasütés kezdete, 20.00: Szentes műsora: Seres Antal és tanítványai – könnyűzenei dallamok, Jövőnkért Néptáncegyüttes, a Jövőnkért AMI moderntánc-versenycsapata, Pengető Citerazenekar, 21.00: nyitóbuli, zenél Szabó Kornél. Vasárnap, 16.00: óriáspalacsinta-sütés, 19.00: észt néptánccsoport bemutatója, 20.00: Nagymágocs műsora: a Nagymágocsi Nyugdíjas Egyesület tréfás jelenete, Nefelejcs Népdalkör, Napraforgó Citerazenekar, 21.00: Jump-koncert.

Vasárnap Aratófesztivált rendeznek Zákányszéken. Részletes program: 10.00: szentmise (celebrálja: Gyulai Endre nyugalmazott megyés püspök), aratókoszorú szentelése – beszédet mond Sipos József agrármérnök, a Földeáki Egyházközség elnöke, műsort ad a Nefelejcs Citerazenekar, 12.00: aratóebéd a Lengyel téren, 14.30: Vass Vilmos és Katona István aratótörténetei, 15.00: gabonanyomtatás lóval, 16.30: lovas fogattal az aratás helyszínére szállítják a vendégeket, 17.00: bemutató aratás az Úttörő utca végénél – kaszálás, marokszedés, kévekötés, keresztrakás, akinek kedve tartja, ki is próbálhatja, 19.00: aratóbál a Lengyel téren a Dzsúz zenekarral. A nap folyamán kézműves-foglalkozás és aratással kapcsolatos kiállítás várja a vendégeket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugrált a színpad

Fuisz Mario SZIN-es és más munkáiból nyílt fotókiállítás csütörtökön a szegedi Árkádban. Tovább olvasom