Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Szabad ég alatt gyúrnak az algyőiek

Algyő – Hát ez nagyon könnyű, ezt ismerem! – kiáltja büszkén a nyolcéves Vajna Norbi a ferde haspad mellett. Gyúrna ő is szívesen hasra, de a lába még nem ér le a lábtartóig, ezért csak fekszik a padon.
Az algyői szabadtéri parkfitneszpályán vagyunk. A település önkormányzata a közelmúltban mintegy 20 millió forintot költött a játszóretek felújítására és a helyiek körében népszerű szabadtéri konditerem bővítésére. A parkot még tavaly adták át az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola mögötti téglagyári tó mellett, majd idén nyáron 10 millió forintból bővítették a gépek kínálatát, a világítást, és ütéscsillapító réteggel fedték be a területet.

Norbi és Lizi jönne akár minden nap, ha nem kellene tanulni. Fotó: Karnok Csaba
Norbi és Lizi jönne akár minden nap, ha nem kellene tanulni.
Fotó: Karnok Csaba

A második osztályos Norbi édesanyja, Vajna Andrásné Tünde elmondja, hogy tanulás után akartak jönni, de mivel Algyő túlsó végén laknak, mégis inkább tanulás előtt jöttek. – Talán így motiválni is tudom a fiamat – mondja a fiatalasszony. Norbi négyéves kishúgával, Lizivel megmutatja az eszközöket. A rudak és kötelek, nyújtó-lazító állvány és a sífutógép mellett különböző izomcsoportokat (mell, hát, bicepsz, has, láb) is meg lehet dolgoztatni. – Anya, ez mi? – kérdezi kíváncsian az egyik „szerkezet" mellett állva, majd rövid gondolkodás után megválaszolja saját kérdését: – Ja, ez csak egy asztal.

– Én akár minden délután idejárnék, de sajnos tanulni is kell – mondja búcsúzóul Norbi, majd húgával és édesanyjával átsétál a tóhoz.

Olvasóink írták

  • 2. immi74 2013. szeptember 26. 10:53
    „A sok Szegedi "lelakott" játszótérnek mondott területeken is jó lenne ha ilyeneket építenének. Csak hát ...lehet , hogy a sok "jó szituált, agyoniskolázott,írni -olvasni alig tudó segélyért sorba álló " azt is ellopná!!!!! Vagy családostul kitelepedni és akik meg igényesen - kulturáltan használná nem tudna hozzáférni!! Pedig Jó lenne tisztelt honatyák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
  • 1. nobody13 2013. szeptember 25. 14:05
    „Ilyenekért könyörgünk a Zápor-tó mellé is jó ideje, hely is lenne, erre bezzeg nincs pénz :-(((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka nem adja a családi ezüstöt a Vigadóért

Egyelőre nem tudni, mi a terve a Vigadóval Petykó Zoltánnak. Tovább olvasom