Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szabad kapacitás – műtő kiadó

Meghökkentő hirdetést olvastunk lapunkban: műtő kiadó. Megnéztük.
A magánműtőben altatni is lehet Fotó: Gyenes Kálmán
„Műtő Szegeden kiadó" – piroslottak a szokatlan apróhirdetés betűi a műtős-kék színű háttérben lapunk hasábjain. A megadott telefonszámon dr. Tóth Kása Izabella bőrgyógyász-kozmetológus jelentkezett. – Számomra teljesen természetes, hogy hirdetés útján ismertetjük a lehetőséget – hallatszott a vonal végén, a főorvosnő meglepődött a különös felhívást firtató kérdésemen. Nem tulajdonosa a magánrendelőnek, mint hangsúlyozta, pusztán szívén viseli a sorsát. A szóban forgó, egynapos sebészeti beavatkozásokra alkalmas műtőt ugyanis a befektető társaság az ő szakmai javaslatára rendezte be. Az emeletes szakrendelőben tizenhét szakorvos fogad fizetős pácienseket, a steril műtőt közülük az érsebész használja.

– Szabad kapacitás maradt, és szakmai szemmel kedvező áron, 10 ezer forintért bérelhető beavatkozásonként – magyarázta a főorvosnő. Beletartozik az árba a takarítás és a megfigyelő helyiség használata. Havonta foglalhatók le megadott időpontok vagy teljes napok. Mire használható? Visszér- vagy aranyérműtétekre, anyajegyek, kisebb tumorok eltávolítására, orr-, fülplasztika végezhető benne és zsírleszívás. A tisztiorvosi szolgálat engedélyével működik a helyiség, ám a bérlő orvosnak is külön engedélyeztetnie kell a beavatkozások típusait.

– Az alapfelszerelés megvan: műtőlámpa, sterilizáló, leszívó, műszerkocsik, veszélyes hulladékledobó, műszermosó, speciális légkondicionáló, mosdó és a pihenőszoba. A hozzávalókat azonban az orvosnak kell magával hoznia – vezetett körbe a doktornő a helyszínen.

Mindenki átrendezi magának a helyiséget, ahogy szükséges. Rövid altatást is lehet végezni, de ahhoz hozni kell az altatóorvost és az altatógépet, ám megegyezés szerint asszisztensek helyben is rendelkezésre állnak. A hirdetés nyomán telefonáltak már érdeklődők, sebész, bőrgyógyász és szájsebész kérdezte meg, milyenek a feltételek a kölcsönműtőben.

Felfutóban a fizetős

– A magánpraxis megfér a TB-s ellátás mellett, a magánműtő pedig szegedi közgyógyellátással – magyarázta a nagyrészt szakmai befektetőkből álló tulajdonosi kör képviselője. Szerinte az a nappali kórházuk varázsa, hogy kicsit más mint a megszokott. Hogy megéri-e fenntartani? A szakrendelő hetedik éve működik, még felfutóban van. Tehát egyelőre még nem nyereséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegednél 3 centimétert csökkent a Tisza vízszintje

Vasárnapra Szegednél és Csongrádnál néhány centimétert csökkent a Tisza szintje, de a nagy víznyomás… Tovább olvasom