Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Szabad levegőn vannak, és azzal foglalkoznak, amit szeretnek

Szeptembertől lovászokat is képeznek az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskolában. A gyakorlatot a mórahalmi Futó Dobó Lovasközpontban sajátítják el a diákok.
– Szeretem, hogy a lovak közelében lehetek, velük dolgozhatok – mondta az ásotthalmi Sánta Anna, amikor azt kérdeztük tőle, miért választotta a lovászképzést iskolájában, az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskolában. Osztálytársai egyetértésben bólogattak. Szabad levegőn vannak, és azzal foglalkoznak, amit szeretnek: a lovakkal.

Már lovászképzést is választhatnak a felvételi előtt álló nyolcadik osztályosok a Homokhátságon. Ásotthalom és Mórahalom összefogásában indult el tavaly szeptemberben az első lovászképzés. Az ásotthalmi iskola képzése olyan népszerű, hogy a Bács-Kiskun megyei Tataházáról és Fajszról is érkeztek tanulók, akik az iskola kollégiumában laknak.
Lovászokat képeznek a Homokhátságon. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA
Az elméleti oktatás a Bedő Albert szakképző iskolában zajlik, a gyakorlatot a mórahalmi Futó Dobó Lovasközpontban sajátítják el. A szakmai órákon a diákok a ló gondozásával, lovaglással, fogathajtással, lótenyésztéssel foglalkoznak.

A hároméves képzés elvégzése után a nyolc diák lovardában szeretne elhelyezkedni. Kiss Mónika, a mórahalmi lovasközpont vezetője azt mondta, van igény a megbízható, az állatokhoz jól értő lovászokra. A diákok kedden és pénteken vannak Mórahalmon, ahol 19 lovon, ideális körülmények között foglalkozhatnak a lovakkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bújt vissza Mici és Ursula

Nem bújt vissza Mici és Ursula
A néphagyomány szerint ha február 2-án a medve előjön, és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik… Tovább olvasom