Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Szabadka és Szeged fejlődése – középiskolás szemmel

Szeged - A szerb és a magyar tanulók közös építészettörténeti tanulmányi jegyzetet készítenek, előadás-sorozatokat szerveznek Szegeden és Szabadkán.
A Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskola évek óta együttműködik a szabadkai Politechnikai Iskolával. Ezt a különösen jó testvériskolai kapcsolatot már több közösen elnyert pályázat is bizonyította, legutóbb a 2012-es IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program.


A 2013-ban induló közös projekt témája – melynek rendezvényindító tájékoztatóját szerdán tartották a Vedresben – Szabadka és Szeged város fejlődésének összehasonlítása a középkortól a szecesszióig. A több mint egy évig futó program során a szerb és a magyar tanulók közös építészettörténeti tanulmányi jegyzetet készítenek, előadás-sorozatokat szerveznek Szegeden és Szabadkán, modellező tábort tartanak Szegeden, kézműves tábort Szabadkán.

A projektet egy kiállítás és tudáspróba zárja a résztvevő tanulók számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes közlekedés: a Tesco parkoló mindent visz

Arra kértük olvasóinkat, hogy írják meg nekünk: hol található a legveszélyes útkereszteződés Szegeden. Lábak a féken, íme a lista, hol ne várjunk elsőbbséget!
Tovább olvasom