Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Szabadtéri: túlteljesítették a 235 milliós bevételi tervet

Hamarosan felépül a nézőtér a Dóm téren, ahol egy hónap múlva tartják a szezonnyitó produkció, a Macskák bemutatóját. A Webber-musicalre jobb jegyet már nemigen kapni, a többi előadás is jól áll, így máris túlteljesítették a szabadtéri 235 millió forintos idei jegybevételi tervét.
A Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás rendezésében egy hónap múlva, július 6-án tartják a Szegedi Szabadtéri Játékok szezonnyitó premierjét: új szereplőgárdával, többek között Malek Andreával és Torres Danival, új díszletben mutatják be a Macskákat. A világhírű musical 1991-ben és 1992-ben már nagy sikert aratott a Dóm téren, de Magyarországon most először láthatja a közönség élő zenekarral. Nem is akármilyennel, hiszen a szimfonikus együttes mellett erre az alkalomra összeálló, különleges szintetizátorokkal felszerelt rockbanda is közreműködik a produkcióban. A musical a nyár egyik nagy slágere, mint Bátyai Edinától, a szabadtéri ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a hat estére a jegyek több mint 86 százaléka elkelt, a legjobb helyekre és a legnépszerűbb szombati napokra már nemigen kapni belépőt.

Gyorsan fogynak a jegyek

Ahogy közeledik a fesztivál kezdete, egyre gyorsabban fogynak a jegyek. A Macskák máris 86, a Marica grófnő 68, az augusztus 2-án európai bemutatóként látható Dawool című török táncshow 67 százalékon áll az eladott belépők arányát tekintve. A tavalyról visszatérő Rudolf és a Bánk bán jegyeinek eddig mintegy fele talált gazdára, de emiatt nem aggódnak a szabadtérisek, hiszen több mint két hónap van még az augusztusi előadásokig. A fesztivál idei jegybevételi terve 235 millió forint volt, Bátyai Edina szerint ezt egymillióval már túlteljesítették. Ha egyetlen jegyet sem adnának már el ezután, akkor is 70 százalék felett lenne a Játékok idei látogatottsága.

A Színházi Macskát Gálvölgyi János alakítja majd. A Kossuth-díjas színész először lép fel a szabadtérin, és a nevezetes szerepben is itt debütál. A Madáchban 1983 óta futó darab ezredik előadásán már szerepelt egy számmal, de teljes jogú közreműködőként még nem játszott a produkcióban. Bár a budapesti próbák csak nemrégiben kezdődtek, már február óta tanulta a dalokat. – Egy ilyen legendás előadásba óriási felelősség beállni. A Színházi Macska egy öreg kandúr, minden fiatal cicából – ha szerencsés, és megéri – vén macska lesz, aki az életkorával járó tapasztalatok birtokában sok mindent bölcsebben szemlél, egészen más rálátása van a világra, mint az ifjoncoknak – nyilatkozta lapunknak a népszerű színész, aki szerint nagy találmánya Webbernek, hogy a Macskákat látva, kiderül: ők is olyanok, mint mi vagyunk. Azzal a különbséggel, hogy az állatok sokkal humánusabbak, okosabbak, bölcsebbek.

Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából tűzi műsorra a szabadtéri Eszenyi Enikő rendezésében a Marica grófnőt, ami iránt szintén nagy az érdeklődés. Bátyai Edina elmondta: múlt pénteken a Vígszínházban már meg is kezdődtek az operett próbái. Eszenyi nagy alázattal és óriási profizmussal nyúlt a darabhoz. Már tavaly nyár óta együtt dolgoztak a produkció előkészítésén, a próbákat látva Bátyai biztos abban, hogy izgalmas előadás, „nagy durranás" várható a Dóm téren. A világhírű operadívával, Lukács Gyöngyivel az élen a szereplőgárda is lelkesen kezdte a próbákat. Új információ, hogy Bozsena grófnő szerepét Lehoczky Zsuzsa alakítja, akinek Szegedről indult a karrierje, és a szabadtérin újra együtt játszhat majd régi partnerével, Király Leventével. Eszenyi Enikő fontos feladatot szán azoknak a már kiválasztott ifjú szegedi néptáncosoknak is, akik a komponista eredeti elképzelése szerint gyermekszereplőként lépnek fel a darabban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haladék a bűznek és a legyeknek

Fellélegezhetne Szeged, ha a négy városszéli sertéstelep betartaná az októberi uniós határidőt,… Tovább olvasom