Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szabadulni szeretnének a lakók az albérlőktől - képgalériával

Szabadulni szeretnének a lakók  az albérlőktől - képgalériával
Szeged - Szeretnének megszabadulni a Gyík utca 23/b lakói az egyik ötödik emeleti lakásban élő két albérlőtől. Úgy tudjuk, az egyik férfi vasárnap krumplit sütött, elaludt, az olaj pedig lángra kapott, így égett ki a konyha és az előszoba.
László és Árpád tanácstalanul álldogált a felsővárosi Gyík utca 23/b előtt. Azon tanakodtak főbérlőjükkel, annak szüleivel és az egyik szomszéddal, hogy mi legyen velük. Mint megírtuk (2016. január 18.: Indulatokat szült a paneltűz), kiégett és lakhatatlanná vált a Gyík utcai panelház egyik zárószinti, ötödik emeleti lakása. Információink szerint az egyik albérlő krumplit sütött, elaludt, és a forró olaj lángra kapott, az ablaküveg kirobbant a hőtől.

A lépcsőház lakóiból indulatosan ömlött a panasz vasárnap késő délután, miután a tűzoltók megfékezték a lángokat. Elmondásuk szerint az italozó életmódot folytató albérlők évek óta megkeserítik az életüket.

A két albérlő, László és Árpád az éjszakát a kiégett lakásban töltötte. A tulajdonost reggel kézzel írt papírlap várta a postaládán és a bejárati ajtón. Ezen az olvasható, hogy a lenti tárolóból az albérlői holmiját kipakolják, és zárat cserélnek. A rendőrséget is kihívták hétfő délelőtt, de mivel bűncselekmény nem történt, semmi dolguk nem akadt.
 
Madárperspektíva a kiégett lakással. Aggódnak a lakók az 5. emeleten történtek miatt.
Madárperspektíva a kiégett lakással. Aggódnak a lakók az 5. emeleten történtek miatt.

– Meg kell beszélni a dolgokat, itt vannak a ruháink. Az utcára kerülünk, megyünk a hajléktalanszállóra meg a melegedőre. Hová tegyük a holminkat? – tanakodott László, majd elindult „ügyeket intézni a városba", Árpád pedig fóliát szerzett, hogy a konyhaablak helyén tátongó elszenesedett lyukat befedje.

A lakók a napokban rendkívüli lakógyűlésen beszélik meg, mit tegyenek. Volt, aki azt tanácsolta, közveszély okozása miatt tegyenek feljelentést. A kiégett lakás tulajdonosa vasárnap este bement a rendőrségre, de mivel nem szándékos gyújtogatás történt, nem indult eljárás.

– 2014 augusztusa óta itt lakott a Laci. Sajnos összejöttem vele, de később megromlott a viszonyunk – mesélte az asszony, aki a lakást kiadta.
 
A kiégett lakásban minden szén és hamu. Fotók: Kuklis István
A kiégett lakásban minden szén és hamu. Fotók: Kuklis István

Amíg beszélgettünk, megérkezett a szigeteléssel foglalkozó szakember, akit a közös képviselő küldött felmérni a károkat. Miután megvizsgálta a tetőt, azt mondta, nincs komoly gond, becslései szerint 70 ezer forint kárt okozott a tűz a szigetelésben.
Csúnyán kiégett a Gyík utcai lakás - Galéria
Nem úszta meg ennyivel a kiégett lakás tulajdonosa, a felújítás akár egymillióba is kerülhet. A tulajdonos elmondta, nincs biztosítása. A nő azon gondolkodott, megpróbálja eladni a lakást így, ahogy van. – El se tudom hinni, hogy ez történt velem. Még nem láttam ekkora pusztítást – mondta, amikor nappal körbenézett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még két aranybánya miatt aggódhatunk

A ciánszennyezés veszélye nem hárult el azzal, hogy Verespatakot és környékét műemlékké nyilvánították. Tovább olvasom