Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Szabó Bálint kilép a DK-ból, Szili Katalint kávéra várja

Szeged - Megszüntette párttagságát a Demokratikus Koalícióban (DK) Szabó Bálint, aki lapunknak adott pénteki interjújában azt állította: akkori vezető szocialista politikusok állhattak Gyurcsány Ferenc 2006-os őszödi beszédének kiszivárogtatása mögött.
– A múlt héten, csütörtökön a Heti Válaszban megjelent interjúm nekem ugyan lelki nyugalmat adott, de a politikai életet felkavarta, jobbról és balról egyaránt éles támadásokat kapok – mondta délutáni, a szegedi Móra-múzeum előtti sajtótájékoztatóján Szabó Bálint, az őszödi ügy „koronatanúja".

Szabó utalt arra, hogy már a múlt hét pénteken jelezte pártjának, ha úgy érzik, ő kellemetlen számukra, hajlandó felfüggeszteni a tagságát. Akkor erre még nem volt fogadókészség, viszont ultimátumot kapott. (A DK hétfőn, a sajtótájékoztatót megelőzően felszólította Szabó Bálintot, hogy egy héten belül tárja fel bizonyítékait, vagy etikai eljárást indítanak ellene – a szerk.) Szerinte amire másoknak 7 év nem volt elég, neki egy hét nem biztos, hogy elegendő lesz. Újra megerősítette: van konkrét bizonyítéka, de nem az ő dolga ezt az asztalra tenni. Azt szeretné, ha ki-ki a saját magára vonatkozó információkat maga tárná a nyilvánosság elé. Ha viszont más nem lép, akkor ő megteszi. Eldöntötte: a titkosszolgálatok megfelelő szervéhez, az alkotmányvédelmi hivatalhoz, vagy az azt felügyelő miniszterhez fordul hogy a vele, illetve a Rózsa-Floresszel kapcsolatos dokumentumokat, információkat adják oda neki, tegyék nyilvánossá. Erről ügyvédekkel konzultált.

Pénteken írtuk

A Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke lapunknak adott pénteki interjújában arról beszélt, hogy akkori vezető szocialista politikusok állhattak Gyurcsány Ferenc 2006-os őszödi beszédének kiszivárogtatása mögött: Katalin, Imre és Ferenc.

Szabó Bálint kijelentette: azért, hogy kellően szabadon mozoghasson az őszödi ügyben, Varju László pártigazgatóval közösen úgy döntöttek, annak végső lezárásáig megszünteti a párttagságát, mivel a felfüggesztésre nincs jogi lehetőség. A jövőben Szabó Bálintként nyilatkozik. – Úgy látom, a pártom már nem biztos, hogy ebben az ügyben olyan büszke rám – mondta.

A „koronatanú" hozzátette: ő a Heti Válaszban és a Délmagyarországban három keresztnevet mondott, azóta pedig „sározzák", ám megszólalni nem szólal meg senki. Az egyik televízióban addig kérlelték, mondjon egy nevet, hogy ő az válaszolta: Szili Katalint várja egy kávéra. Szabó a sajtótájékoztatón megismételte: bármikor, bármilyen formában szeretne Szili Katalinnak találkozni, vele beszélgetni, akár a bal oldalról, akár a jobb oldalról. Egy másik sajtótájékoztatón pedig kérdésre válaszolva közölte: Kiss Péternek is lenne némi dolga, például a Rózsa Flores Eduardóval való kapcsolatáról mondhatna pár mondatot.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. vélemény 2013. május 28. 22:20
  „22. csonakos
  Van jó ismerősöm az országban aki benfenntes a Kicsinél! Egyszer kérdeztem őt is erről! No, mit gondolsz mit mondott?

  - Majdnem olyan sejtelmes vagy, mint Szabó Bálint elvtársad.”
 • 23. vélemény 2013. május 28. 21:02
  „22. csonakos
  Van jó ismerősöm az országban aki benfenntes a Kicsinél! Egyszer kérdeztem őt is erről! No, mit gondolsz mit mondott?
  - Már megint fantáziálsz?
  Még 5 féle gyógyszer és eszedbe jutnak a részletek is. :)”
 • 22. csonakos 2013. május 28. 16:30
  „20. theseus 2013.05.28. 12:45
  Szerinted a vezéred a sajátjai előtt elmeri mondani a tutit? Van jó ismerősöm az országban aki benfenntes a Kicsinél! Egyszer kérdeztem őt is erről! No, mit gondolsz mit mondott?”
 • 21. Ferrer 2013. május 28. 15:37
  „13. omg
  A cigi sok bevételt hoz, de (összességében) 2x annyit visz el..”
 • 20. theseus 2013. május 28. 12:45
  „19. csonakos 2013.05.28. 11:15

  Mit mert bevallani a szeretett vezéred?
  Hogy zárt ajtók mögött elmondott egy ilyen beszédet az összes szoci képviselőnek? És hogy aztán négy hónapig sikerült eltitkolni? Hogy az ő hangja hallatszik a kiszivárogtatott felvételen?”
 • 19. csonakos 2013. május 28. 11:15
  „18. theseus 2013.05.28. 10:57
  Nem az öszödi beszéd valóságtartalmával van a gond hanem az árulással! Gyurcsány merte bevallani!”
 • 18. theseus 2013. május 28. 10:57
  „Ha nem Szili a kiszivárogtató, akkor is elmehetne kávézni, hogy tisztázza magát.
  Egyébként érdekes, hogy senki sem akarja vállalni a kiszivárogtatást. Pedig évekig azt magyarázták, hogy milyen remek is ez az öszödi beszéd. Akkor inkább büszkének kellene lenniük rá, hogy közkinccsé tették.
  Vagy ha a beszédet szégyellik, akkor arra lehetnének büszkék, hogy kiszivárogtatták.
  Vagy félnek a volt elvtársak bosszújától?

  Egyébként tudjuk, hogy a negatív reklám is reklám. Így reflektorfénybe kerülhetnek a már-már elfeledett baloldali politikusok is.”
 • 17. Elendur 2013. május 28. 10:53
  „Én is ott voltam, mint vak komondor, és bennem botlott el Bálint, és esett át a másik szobába, ahol látta az összeesküvőket, és Bill Murray-t (az embert, aki túl keveset tudott).”
 • 16. Horthyszobor 2013. május 28. 10:27
  „Ez az ember mit keres a vörös Szegeden? Hogy került ide az ország másik végéről? Miért pont itt nyilatkozott??? Kinek áll ez érdekében??? Hirtelen, csak ennyi.”
 • 15. szandokán 2013. május 28. 09:43
  „Szerintem Szabó Bálint Rambót is látta Rózsa Floreszt lakásán,de azt majd késöbb fogja elöadni.Azt az embert kéne megkeresni aki ennek az embernek fizetett azért,hogy ekkora baromsággal áljon elö.Amugy én is ott voltam a lakásban,mint fültanu,és láttam amint Szabó Bálintot paranoiás téveszmék gyötrik,és éppen azon gondolkodik ,hogy hogyan kéne bejutni valamivel az aktuális hirmüsorokba.”
 • 14. Ebgondolat 2013. május 28. 09:20
  „karsai józsef hajdú-bétes ügye után itt egy újabb senkiházi, aki azt harsogja, neki aztán megdönthetetlen bizonyítékai vannak, de nem áll elő vele. Nem kétséges, honnan fúj a szél és ki fizeti ezeket a ..... (úgy is moderálnák)”
 • 13. omg 2013. május 28. 09:14
  „"Tőlem 1000 forint is lehetne egy szál cigeretta!"

  "Én is erre szavaznék! Júliustól legyen egy doboz (a legolcsóbb) cigi ára 1000 forint. 1-2 év múlva meg tényleg 1 szál kerüljön ennyibe!"

  néha azért ledöbbenek milyen idióták az emberek. Na akkor nézzük.
  Most átlag 800 ft egy doboz bagó, nem egy ismerősöm már le is rakta, mert drága. De azért még mindig sokan dohányoznak, köztük én is (egyelőre) sok milliárdos bevételt hozva ezzel állambácsinak. Most ne menjünk bele abba, hogy milyen sokba kerül a dohányosok gyógyítása, itt az a lényeg, hogy a dohány iszonyatos bevételt hoz. Pont.

  Na most ha 800 forintnál már elkezdték lerakni az emberek, képzeljük el mi lenne ha 1000 lenne egy szál. Egy 19 szálas doboz akkor kerülne 19 ezerbe? Ki venné meg? Még a milliomosok se, mert majd hülyék lennének ennyit kiadni egy rohadt doboz cigiért, majd vesz külföldön. A csóribbak meg majd csempészett dolgokat fognak füstölni. Jól is teszik.

  A cigi ilyen mértékű drágulásával akkora lyuk keletkezne a költségvetésben, hogy könnyen lehetne belőle államcsőd is.
  Gondolkozzunk már emberek, ha az lenne a célja a drága kormánynak, hogy leszoktassa a cigiről a népet, már most lehetne 2 millió Ft egy dobozzal. De mivel a cigi az egyik legjobb adó bevételi forrás (meg ugye jól el lehet vele legózni, egy pár Forint saját zsebbe, egy kicsi amoda) ezért csak éppen annyival drágítják, hogy aki igazi dohányos, az még megvegye.

  Tudom nagyon jó fröcsögve fikázni a dohányosokat a fotelből, önnön hiányosságaitokat ezzel picit háttérbe szorítva, és más rossz szokásán pörögni a saját helyett, de picit belegondolva mindjárt nem olyan egyszerű a helyzet.”
 • 12. uborka 2013. május 27. 23:56
  „Én is kiléptem és nem írta az újság!!!!!!!!! Mert ki az a Pali aki miatt most már összedől a DK ???????”
 • 11. vélemény 2013. május 27. 21:51
  „5. csonakos
  Mert sokszor akkora tagságuk van.”
 • 10. Lucia 2013. május 27. 21:34
  „8.
  Én is erre szavaznék! Júliustól legyen egy doboz (a legolcsóbb) cigi ára 1000 forint. 1-2 év múlva meg tényleg 1 szál kerüljön ennyibe!
  "... Szabó Bálint kilép a DK-ból, Szili Katalint kávéra várja ..."
  A címről egyből az ugrott be, biztos potyázni szeretne és a hölggyel fizettetné ki a kávét! :)
  Másért miért hívná?”
 • 9. imre57 2013. május 27. 21:09
  „Már csak a jobbik maradt neki mert az összes többi pártot megjárta.”
 • 8. csonakos 2013. május 27. 21:04
  „7. lukrecia 2013.05.27. 20:32
  Nálunk nincs parancsuralmi rendszer! Ha nincs mit mondani egy témához csak azért, hogy írjak nem írok!
  A Trafik ügy engem speciel nem érdekel mert soha nem dohányoztam leszámítva a gyerekkori csínyeket! Tőlem 1000 forint is lehetne egy szál cigeretta!”
 • 7. lukrecia 2013. május 27. 20:32
  „csonakos: azt gondoltam ti most ide nem szolhattok bele. Nem engedi partotok. :)) Elvagytok tunve , es egy leragott csont a trafik ugy korul kommentel az osszes elvtars. Tevelygo baranyka lettel? :))
  Vagy nem adott ki szamotokra sem a Dk, sem Az Mszp , sem a 2014 semmifele tilalmi szabalyt?? Vagy ennyien cigisek vagytok csak?? :))”
 • 6. Ferrer 2013. május 27. 20:09
  „5. csonakos
  Azt nem mondtam, hogy Vitykáék jófiúk lennének :)”
 • 5. csonakos 2013. május 27. 19:48
  „4. Ferrer 2013.05.27. 19:34
  Ne viccelj már, a FIDESZ-ben háromszor annyi van belőlük!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klezmer varázs Szegeden: elmarad a koncert!

Elmarad a Budapest Klezmer Band koncertje, így sorsolni sem tudunk játékosaink között. Tovább olvasom