Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 27. péntek - Hajnalka

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Szabó Gábor: Az SZTE megfelel a gazdaság igényeinek

Szabó Gábor: Az SZTE megfelel a gazdaság igényeinek

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem képzési kínálata jelenleg is megfelel a gazdaság igényeinek, és folyamatosan bővül – hangsúlyozza Szabó Gábor rektor Botka László azon véleményére, hogy a mérnökkar bővítése esetén Szeged végre vonzóvá válhat az ipari beruházások számára.

Delmagyar.hu - 2008.07.24. 15:41
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Szegedi Tudományegyetem képzési kínálata jelenleg is megfelel a gazdaság igényeinek, és folyamatosan bővül – hangsúlyozza Szabó Gábor. A SZTE rektora ezért nem érti Botka László polgármester azon véleményét, mellyel a Délmagyarországban kommentálja az Egyetem által pályázati úton elnyert 6,5 milliárd forintos fejlesztési támogatást.

Szabó Gábor rektor fontosnak tartja elmondani, hogy az SZTE képzési kínálata évek óta folyamatosan bővül, elsősorban a műszaki és élettudományok területén. Ilyen szakok egyebek között a mérnök
informatikus, az anyagmérnök, a biomérnök, a környezetmérnök, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, a mérnök informatikus, vagy az élelmiszermérnök, emellett felsőfokú szakképzésben számos területen képezünk mérnök-asszisztenseket, logisztikai szakembereket.

Botka László a mérnökkar bővítéséről

– A műszaki képzés és a természettudományi képzés megerősítése Szegeden a város alapvető érdeke, hiszen a város gazdaságának legfontosabb alapja, hogy milyen képzések és milyen szakemberek állnak rendelkezésre. Bízom benne, hogy nyertes pályázat esetén új, a gazdaság igényeinek megfelelő szakok is tudnak indulni, így Szeged vonzóbbá válik az ipari beruházások számára – mondta az egyetemi tervekkel kapcsolatban Botka László polgármester.

Az ipari beruházók és a működőtőke a telepítési döntéseknél számos tényezőt mérlegel, köztük földrajzi, gazdasági és egyéb, várospolitikával összefüggő tényezőket is. A döntésnél figyelembe vett körülmények közül az egyik a megfelelő képzettségű munkaerő rendelkezésre állása, illetve az ipari kutatásfejlesztéshez szükséges tudományos potenciál és kapcsolatok megléte.

Mindezek alapján az SZTE biztosította szellemi háttér megfelelő lett volna a Richter Gedeon NyRt.-nek is, mely a napokban jelentette be, hogy üzemet épít Debrecenben. A SZTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja a vállalat tudományos tanácsának tagja, a vállalat az Általános Orvostudományi Karon már korábban laboratóriumot létesített, most pedig a karral közösen hoznak létre egy újabb labort a Gyógyszerésztudományi Karon.

Az SZTE tehát mind képzési kínálatát, mind tudományos potenciálját és ipari kapcsolatait tekintve is készen áll a városba, régióba települni
szándékozó vállalatok szellemi, tudományos igényinek kielégítésére – szögezi le a rektor.

Legutóbb a Mercedes-gyár Kecskemétre településekor lángolt fel a vita Szeged gazdaságáról, befektetéseket vonzó vagy éppen taszító tulajdonságairól.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 6. szkíta 2008.07.25. 14:25

marhára elegem van ezekből a balos,jobbos megközelítésekből.A kérdés az,hogy tényleg úgy fejlődik-e a város,mint ahogy a városvezetés beállítja.Szerintem egyáltalán nem,viszont minden hétre jut egy fesztivál.Ha nem változik a város vezetése Szeged egy poros alföldi város lesz.

Moderálásra küldöm 5. csípős megjegyzés 2008.07.24. 22:51

Nem sok esetben, de most egyetértek Botka Lászlóval, bár eddig nem értem miért nem tett semmit ennek érdekében. Egyébként ő volt az, aki azt mondta, hogy Szegednek nincs is szüksége a Mercedes gyárra, mert lesz itt a biopolisz stb.
Másrészt amikor a helyi Fidesz ezeket 2-3 hete elmondta, amit most a Polgármester Úr, akkor lehurrogta őket. Ennyit erről ...

Moderálásra küldöm 4. sevenof9 2008.07.24. 18:50

akkor eddig nem a gazdasag igenyeinek megfelelo szakok voltak? mi ez,gittegylet?

Moderálásra küldöm 3. tora 2008.07.24. 17:17

Botka Lajos az apja a Bigfootnak. Amennyiben az anyja Botka Lajosné, mint ismert. Mellesleg a műszaki képzés vékonyka volta bizony kárt okoz Szegednek. Nem úgy van ez Temesváron! Megy is oda a tőke, mint legyek a mézre.

Moderálásra küldöm 2. tiszafelső 2008.07.24. 17:05

Kedves 1-es hozzászóló! Ha lenne egy 330.000 ágyas klinika akkor elméleted szerint már 9 gigantikus gyógyszergyár lenne a városban? :D

Moderálásra küldöm 1. tiszaháti 2008.07.24. 16:56

"Richter Gedeon NyRt.-nek is, mely a napokban jelentette be, hogy üzemet épít Debrecenben."
Szerintem ez sokkal nagyobb blamázy, mint a Mercedes-gyár Kecskemétre települése. Sajnos hiányzik a beígért 2000 ágyas klinika, és minden ami ezzel összefügg. Ha egy terv zátonyra fut láncreakciószerűen semmisíti meg a további lehetőségeket. Jó lenne már ténylegesen együttdolgozni, és nem egymásra mutogatni. A legrosszabb viszont az üres gérgetés, és a propagandaoffenzíva. Szerencsére Botka László tisztában van azzal, hogy Szeged az egyetem nélkül nem lenne az, ami. Csakhogy a lehetőségeket ki is kellene használni. Ma egyébként a Magyar Hírlapban a - Leisztinger cégek nyomulásával kapcsolatban - Botka László helyett Botka Lajost írtak egy helyen. Közeledünk Debrecenhez??Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...