Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Szabó Kimmel Tamás nem ügyeletes szépfiú

Szeged - Ígéretes tehetségként tartják számon Szabó Kimmel Tamást, akit Koltai Róbert korosztálya legrátermettebb fiataljának nevezett. A szegedi szabadtérin a My Fair Ladyben debütált a 25 éves színész. Régi ismerősökkel dolgozhatott együtt.
- Kátyát nagyon régóta ismerem, a Nemzeti Színházban már két éve dolgozunk együtt, de még nem voltunk partnerek. Eszter pedig az osztályfőnököm volt. Kíváncsi voltam rá, mit fog szólni, mennyit változtam, fejlődtem – fogalmazott a My Fair Lady Freddie-jét alakító Szabó Kimmel Tamás. Szerinte Novák Eszter rendező igazán jól kitalálta, hogy lehet ezt a nem túl hosszú szerepet emlékezetesebbé tenni. – A legtöbb feldolgozásban Freddie egy üresfejű szépfiú. Most egy nagyon szerencsétlen gyerek, akiről nem nehéz elhinni, hogy Eliza nem őt, hanem Higgins professzort választja – magyarázta a fiatal színész, aki semmilyen párhuzamot nem lát az általa megformált karakter és saját személyisége között, sőt elítéli az olyan tutyimutyi férfiakat, mint Freddie, aki megfutamodik, amikor a hőn áhított nő arra kéri: vegye el feleségül.

Hogy Tamás az életben milyen férfi, arra bizonyára sok nő kíváncsi. Erre engednek következtetni az internetes fórumokon folytatott eszmecserék a „szexi szépfiúról". A színész nem bánja ezt, ám nem szeretné átvenni az „ügyeletes szépfiú" szerepét.

zabó Kimmel Tamásnak egyelőre nincs álomszerepe. Fotó: Schmidt Andrea
Szabó Kimmel Tamásnak egyelőre nincs álomszerepe.
Fotó: Schmidt Andrea

Álomszerepe nincs. Nem nagyravágyó, nem epekedik egy bizonyos karakter után. „Nem akarok vágyni semmire, mert valami úgyis lesz. Ez a negyedik évadom, és eddig hál' istennek nem voltam még szerep nélkül – fogalmazott Tamás, akit több filmben is láthattunk már. Játszott a Megy a gőzösben és a Made in Hungáriában, ahol a fiatal Fenyő Miklóst alakította. Bár a filmezést jó lehetőségnek tartja, nagyon fontos számára a színház.

– Szeretek belehalni, szeretek miatta ideges lenni, szeretem a kolléganőimet, a kollégáimat. A színházon keresztül sokkal több dolgot éltem meg, mint a valós életben, és a szakmámban tanultak néha még a civil életemben is kisegítettek – árulta el Tamás, akit legközelebb egy tévéfilmben láthatunk, amit a napokban kezdett el forgatni.

Névjegy

Szabó Kimmel Tamás 1984. október 9-én született Dunaújvárosban. 2007-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Ascher Tamás és Novák Eszter zenés színész osztályában. Ezután egy évig a József Attila Színház társulatának tagja volt, majd Alföldi Róbert meghívására csatlakozott a Nemzeti Színházhoz. A művészet szeretete nagypapája révén került a családba. Ő zenélt, színdarabokat írt, és tehetséges rajzoló volt. Tamás és három testvére ezen területeket „osztotta fel" egymás között. Ő lett a színész, fiatalabbik bátyja zenél, másik testvére a rajzolásnak él.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóbor ebeket kergettünk Szegeden

Kemény meló beszorítani és elkapni a Szegeden csatangoló kóbor kutyákat. A Cserepes soron egy négytagú falkát vettünk üldözőbe. Tovább olvasom