Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Szabó: Már lángolna a parlament!

Ha a szocialista kormány alatt lett volna olyan törvényesített korrupció, mint ami most a földárveréseken zajlik, már lángokban állna a parlament - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő.
Olyan témájú sajtótájékoztatóra hívták hétfőn a szegedi szocialisták az újságírókat, ami már tíz éve is divatjamúlt volt. Az elmúlt év értékelése, 2016. kihívásai – ez állt a meghívóban. 
Mit tesz az MSZP 2016-ban?

* fizetésemelést követel a közszférában, így állítaná meg a kivándorlást
* 5 százalékra mérsékelné az élelmiszerek áfáját
* igazságosabbá tenné a nyugdíjrendszert
* különadót vetne ki az oligarchákra
* felszámolná a rendszerszintű korrupciót

Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselő a meghívó archaikus és dagályos témájának ellentmondva azonnal a közepébe vágott, és átkötötte a tavalyi és az idei évet, amikor közölte, a kormány szűk csoportoknak – értsd: oligarchák – kedvezve hozza meg a döntéseit.

– Orbán Viktorral az élen már a látszatra sem adnak, központilag vezérelt korrupció folyik az országban – mondta Szabó Sándor. Szerinte törvényesített korrupció működik a földárveréseken. – Ha ez a szocialista kormányzás alatt lett volna, már lángokban állna a parlament – magyarázta a képviselő, aki szerint a kormány továbbfolytatja az erő és arrogancia politikáját. Hangsúlyozta, itthon szidja az Európai Uniót a kormány, Brüsszelben viszont azt mondják, minden elvárásnak eleget tesznek.

Mindeközben az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátórendszer tarthatatlan helyzetbe került, egyre többen vándorolnak ki az országból.

Kozma József, az MSZP szegedi elnöke – szokásához híven – körmondatokkal kezdte, és úgy is folytatta mondandóját, aminek az volt a lényege: az egyetem a város fejlődésének záloga. Hogy milyenek ma Magyarországon az emberek? Kozma megmondta: csalódottak és elkeseredettek. Mert az elmúlt négy évben a társadalom felső tíz százalékának 8,5 százalékkal nőtt, az alsó húsz százaléknak pedig 6-8,3 százalékkal csökkent a jövedelme. – A csalódottság azonban áttört a félelmen, átszakad a gát – utalt a politikus a tanárok és egészségügyi dolgozók lázadására. Szerinte súlyos következményei lesznek 2016-ban annak, hogy így összetorlódtak az indulatok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat ember gyilkosait még ma is keresik Csongrád megyében

Hat ember gyilkosait még ma is keresik Csongrád megyében
Tizenegy éve minden gyilkossági ügyet sikerült felderíteniük a nyomozóknak a megyében. Tovább olvasom