Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Szabó Pál Csaba a rendezvényház új vezetője

Szeged – A Rendezvényház Nonprofit Kft. taggyűlése úgy döntött, felmenti Molnár Csabát az ügyvezetői feladatok ellátása alól, helyette azonnali hatállyal Szabó Pál Csabát bízta meg a szervezet irányításával.
A korábban pedagógiai szakmai feladatokat ellátó újszegedi intézményt 2007 óta kulturális, közművelődési tartalommal töltötte meg az előző fenntartó, a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az eltelt öt év alatt a megye támogatásával számos rendezvénynek adott otthont az épület, és több hagyományteremtő civil kezdeményezést karoltak fel. Az ügyvezető munkáját éppen ezért a tulajdonos önkormányzat 2011-ben Csongrád Megye Közművelődéséért díjjal is elismerte.

A Rendezvényház működtetője 2012. január 1-je óta a megyék konszolidációjáról szóló törvény értelmében a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ. A jelenlegi többségi tulajdonos szándéka a szakmai szempontok megtartása mellett a gazdasági szemléletű irányításra helyezni a hangsúlyt. A kulturális, közművelődési feladatok színvonalának megőrzése és a folytonossága érdekében Molnár Csaba munkájára továbbra is számít a taggyűlés, ezért az intézmény szakmai vezetője marad.

Az új ügyvezető, Szabó Pál Csaba szegedi történész, a várpalotai Trianon Múzeum Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Új- és Legújabb kori Magyar Történeti Tanszék adjunktusa. Az általa irányított várpalotai Trianon Múzeum az utóbbi években gazdaságilag stabilan működött, és több nemzetközileg is elismert projektet valósított meg, miközben folyamatosan bővült az intézmény tevékenységi köre és működési területe.

A többségi tulajdonos Megyei Intézményfenntartó Központ azt várja az új vezetőtől, hogy ezeket a tapasztalatokat a Rendezvényházban is kamatoztassa. Szabó Pál Csaba már meg is kezdte a munkát a kft. élén.

Olvasóink írták

 • 4. belabela 2012. május 21. 12:30
  „Azért ez elég arcátlan. Mindkét esetben párthű, nem is túl tehetséges történészek kapnak jutalomként pozíciót, fizetést. Remélem, ezzel legalább a tudományban leértékelődnek.”
 • 3. patpat 2012. május 18. 20:24
  „Hajrá!”
 • 2. tatár 2012. május 17. 18:25
  „Ha már a Szint takarító céget egy másik jobbos történész vezeti, akkor neki is kellett találni valamilyen kereset kiegészítést.”
 • 1. anyahajókabinajtóhajtogató 2012. május 17. 12:24
  „Csaba jó munkát végzett, sok jó rendezvény volt az elmúlt években, itt ismertem meg az Ismerős Arcokat, és sok jó magyar embert és bort.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nemzeti Nagytőkés Naptól a tiszaszigeti undergroundig

Milliomosfesztivál Nagytőkén, filmfesztivál Deszken, nonstop medveles Fábiánsebestyénben. Tovább olvasom