Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C Még több cikk.

Szabó Tímea: Felülvizsgáljuk a trafik- és földpályázatokat

Ha megnyeri a választást a kormányváltó szövetség, leállítja a stadionépítések állami finanszírozását, felére csökkenti a közmédia támogatását, felülvizsgálja a közbeszerzéseket, valamint a trafik- és földpályázatokat - hangzott el ma Szabó Tímea szegedi sajtótájékoztatóján.
- Szegeden és környékén ugyanazt az elszegényedést tapasztalom, mint az ország többi részén - mondta ma sajtótájékoztatóján Szabó Tímea. Az Együtt-PM társelnöke Némethné Bátyai Edinával, a szegedi 2-es választókörzet demokratikus ellenzéki képviselőjelöltjével szerdán olyan intézményekben járt Szegeden, ahol szociálisan rászorult emberekkel foglalkoznak.

Szabó elmondta, egyre többen éheznek az országban, 2010 óta nőtt a szegények száma, és már komoly veszélyben vannak a középosztálybeli családok is az igazságtalan egykulcsos személyi jövedelemadó miatt. Némethné Bátyai Edina arról beszélt, hogy jártak a Családsegítő Központban, ahol ahol hasonló tapasztalatokról számoltak be az ott dolgozók. Elmondta, terveik szerint a gyermekéhezés felszámolására nem csupán a hétköznapokon, hanem hétvégéken és a szünidőben is biztosítanák a közétkeztetést. Korábbi bejelentését megismételte, ha megválasztják, akkor országgyűlési képviselői fizetése 25 százalékát felajánlja a gyermekéhezés felszámolására.

- Míg Erdélyben 20-30 ezer forintot kapnak a magyar családok az Orbán-kormánytól beiskolázásra, addig Magyarországon éheznek a gyerekek. Ez meg kell szüntetni - hangsúlyozta Némethné Bátyai Edina. Szabó Tímea közölte, a kormányváltó szövetség egy év alatt felszámolja a gyermekéhezést Magyarországon, aminek a költsége 14-15 milliárd forint. Az Együtt-PM társelnöke hangsúlyozta, ha kormányra kerülnek, bevezetik a többkulcsos adórendszert, amivel 500 ezer forintos fizetésig mindenki jobban jár, nettó 100 ezer forintra emelik a minimálbért, megszüntetik a várólistákat, radikálisan csökkentik az alapvető élelmiszerek áfáját és gyógyszertámogatást adnak a nyugdíjasoknak, megszüntetik az alapképzésben a tandíjat, 250 ezer valódi munkahelyet teremtenek, a fiataloknak garantáltan munkát vagy képzést adnak. Hogy minderre honnan lesz pénz? – Leállítjuk a stadionépítések állami finanszírozását, felére, 30 milliárd forintra csökkentjük a közmédia támogatását, felülvizsgáljuk a közbeszerzéseket, a trafik- és földpályázatokat, és megszüntetjük a paksi bővítés 700 milliárdos önrészét – mondta Szabó Tímea.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pózolj a katicabogárral!

Új látványosság csalogatja magához a járókelőket a Dugonics téren: egy nagyra nőtt katicabogár. Pózoljon a pettyessel, és küldje el nekünk a fotót! Tovább olvasom