Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Szakértő méri fel a csalibringa árát

Szeged – Elismerte a szegedi Tolvajkergetők csalikerékpárjának ellopását K. Sándor a Szegedi Járásbíróság előtt, ugyanakkor vitatta, hogy a bicikli értéke 209 ezer 700 forint lett volna.
A férfi arra hivatkozott, hogy a női drótszamár értékét a lefoglalása után a rendőrségen 66 ezer forintban állapították meg. A csütörtöki tárgyaláson a bíró ezért elnapolta a tárgyalást, mert a kétkerekű pontos értékének megállapítására tárgyszakértő kirendelését tartotta szükségesnek, mondván a megállapított ár nagyban függ majd a büntetés mértékétől. Dovalovszki András, a Tolvajkergetrők csapatának egyik tagja korábban pontosan kimutatott számlákkal bizonyította a kerékpár 209 ezer 700 forintos árát, de ez nem volt elegendő bizonyíték a bírónak.

Ismeretes: a csapat csalikerékpárját tavaly nyáron lopta el K. Sándor a Rókusi templom mögül. A tolvaj a Boros József utcán Móraváros felé haladva, néhány poharazós megállót útba ejtve, a Boldogasszony sugárút 65. alá vitte a biciklit, ahol a csapat tagjai kérdőre vonták, majd értesítették a rendőrséget. A csalikerékpáron a GPS-en kívül hangrögzítő is volt, ami dokumentálta, amint a lopás után K. Sándor azzal dicsekszik egyik ismerősének, hgy a kétkerekűt nem sokkal azelőtt lopta el.

A tárgyalás június 4-ére való elnapolását Dovalovszki csalódottan vette tudomásul. Mint mondta, nagy értékű lopásnak csak az 500 ezer forintot meghaladó lopás minősül, így jogi szempontból teljesen mindegy, hogy a biciklire a szakértő 66 ezer vagy 209 ezer 700 forintos árat állapít majd meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis László táncművész a Staatstheater Darmstadt vezetése ellen tüntet

Szunyog 21. napja éhségsztrájkol. Tovább olvasom