Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Szakértőkkel készül a város vezetésére a Fidesz

Szeged - A szegedi Fidesz arra készül, hogy 2010-től egyedül kormányozza a várost – mondta lapunknak Gyimesi László, a párt városi elnöke. Szombaton tartják az országos tisztújító kongresszust.
– Szeged irányítására készül a helyi Fidesz, ezért komoly programalkotó munka folyik a szervezetben. Akár ez is bizonyíthatja, hogy nincs igaza Botka Lászlónak, amikor azt állítja, nem készültünk fel a város vezetésére – reagált Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke a polgármester csütörtöki számunkban megjelent kijelentésére.

Gyimesi kifejtette: hónapokkal ezelőtt programalkotó szakértői kollégiumot hoztak létre, amelynek tagjai 13 területen – például vállalkozásfejlesztés, munkahelyteremtés, egészségügy, közbiztonság javítása – adnak tanácsot, illetve ők készítik elő a szegedi Fidesz választási programját is. Tagja például Wittmann Tibor, Pál József. A fórum csak szakmai kérdésekkel foglalkozik, személyi ügyekkel nem.

Foglalkozik viszont személyi kérdésekkel a szombati tisztújító kongresszus, a szegedi politikus azonban nem számít változásra. A választási siker után várhatóan a jelenlegi elnököt, Orbán Viktort erősíti meg a párt. Szegeden is hasonlót vár: „győztes csapaton ne változtass, a szegedi Fideszt a szegedi politikusok tudják leghatékonyabban iránytani". Szerinte a városi Fidesznek „továbbra is szakmai alapokon nyugvó, higgadt politizálást kell folytatnia" – ezt igazolják az EP-választás eredményei is. Gyimesi elmondta, hogy amennyiben ismét megkapja a bizalmat a szegedi csoporttól, úgy elnökként folytatni kívánja munkáját.

A leendő polgármesterjelölttel kapcsolatban közölte: olyan ember lesz, aki a szakmai fórum segítségével megfogalmazott választási programot hitelesen tudja képviselni. Nevet egyelőre nem mondott.

– Nem tudom elképzelni – reagált Szegedi Csanád azon korábbi kijelentésére, hogy Szegeden is lehet jobbikos polgármester. Szerinte a város olyan polgári beállítottságú település, ahol a radikálisoknak nincs terepe. Gyimesi hangsúlyozta: a szegedi Fidesz arra készül, hogy egyedül kormányozza a várost.

Olvasóink írták

 • 10. ditta79 2009. június 15. 17:42
  „ne már!Eddig szép volt a város a tulipánokkal rózsákkal, nem látszott rajta a politika, nem akarok masírozó egyenruhásokat látni-a városkép így jó ahogy van.”
 • 9. lelketlen 2009. június 14. 23:17
  „na végre egy jó hír.
  igaz ez azért felvet egy kérdést.
  most így még csak ellenzékben kikkel "operálnak",esetleg sültbolondokkal?”
 • 8. Laserdance 2009. június 14. 21:47
  „Szerintem ennek a városnak egyáltalán nincsen szüksége másik vezetésre. Szépen fejlődik már évek óta. Ha Magyarországon minden városban így kezelnék az ügyeket, az nagyon jó lenne. De sajna nem...
  Na mindegy, demokrácia van, ha a választók másik vezetést akarnak, majd megszavazzák. De remélem nem akarnak!”
 • 7. ukk-mukk-fuck 2009. június 14. 21:18
  „mennyi a kötelező nyelvcsapás/perc most fideszes körökben ?”
 • 6. hazaffy 2009. június 14. 19:56
  „Szegeden is hasonlót vár: ,,győztes csapaton ne változtass, a szegedi Fideszt a szegedi politikusok tudják leghatékonyabban iránytani".
  :-)”
 • 5. csonakos 2009. június 14. 19:04
  „Legalább önbizalma van a fiúnak! Egyébként ilyen csapnivaló ellenzék már régen volt Szegeden! Aki értett valamihez azt kiebrudalták az önkormányzati frakcióból. Csak egy példa Szőlősi. Ő legalább értett ahhoz amit csinált. Majd a szavazók döntenek 2010-ben. Én, úgy gondolom egyenlőre elégedettek lehetünk a jelenlegi vezetéssel! Még ha új munkahelyek is teremtődnek, biztos befutók újra.”
 • 4. varadipal 2009. június 14. 17:12
  „Nem a szavazók döntenek? Eddig úgy tudtam, de lehet ahogy öregszem, szenilis leszek.Mi lenne, ha arra készülnének, hogy együttműködjenek bárkivel, aki a város érdekeit képviseli, pártállásától függetlenül.
  Nem politika kella mindennapokra ,hanem becsületes munka és megélhetés élhető városban, ahol az ember azt sem tudja, ki a polgármester, csak egyszerűen jól érzi magát. Ez a kívánság kizárt? vagy túlzott?”
 • 3. NTK 2009. június 14. 14:28
  „Hát ha valami Nógrádi Zoltán kaliberű embert találnának polgármesternek akkor azt mondom, még lehetne ebből a városból többet is kihozni. De a mostani helyi ellenzéki garnitúra eléggé vérszegény. Nem ártana tanulniuk más fideszes vezetésű, jól prosperáló városoktól. Ja, hogy ne érjen a vád: egyáltalán nem pártolom a mostani városvezetést sem. Elmehetnének már a sunyiba.”
 • 2. joy 2009. június 14. 09:59
  „Sha többé Fideszest a vásros érére!
  2002-re halott lett Szeged.
  Most újra van némi élet ebben a városban lassan fejlődésnek indult ellenségei kegyetlen támadásai ellenére.
  A városi focit, stadionos sportéletet azért sikerült végképp megölniök gazembereknek.
  :o(
  Még szerencse, hogy nem minden sportszervezet függ az ellenséges prolitikai körök uralta-befolyásolta civilférától!”
 • 1. bo 2009. június 13. 19:55
  „OV meg arra készül, hogy egyedül uralkodjon a VILÁGON!:-))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új aszfaltút készült el Dorozsmánál

Szeged - Két külterületi út készült el Szegeden összesen 317,5 millió forintból. Ezeket mutatta be… Tovább olvasom