Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Szakítson egy darabot! - Plakáthelyzet, határidő után

Szeged - Április 8-ig, keddig kellett volna eltávolítani a népszavazási részvételre buzdító plakátokat. A határidő lejárta után, szerda reggel biciklire pattantunk és szétnéztünk a városban. Nem kellett sokáig oszlopokon "felejtett" plakátok után kutatnunk. VIDEÓVAL
A március 9-i népszavazási plakátok eltávolítására harminc napjuk volt a politikai pártoknak és szervezeteknek. Szerda reggel Szeged belvárosában még mindig találtunk jó néhányat a Fidesz, a Fidelitas és az EHÖK által kiragasztott kisebb-nagyobb méretű kampányanyagokból, például villanyoszlopokon, közlekedési táblákon.

A narancssárga plakátokkal szegélyezett Kossuth Lajos sugárút felől közelítettük meg a belvárost, majd a Széchenyi és Roosvelt téren keresztül érkeztünk az Aradi vértanúk terére, ahol még mindig számtalan plakát emlékeztet a népszavazásra.

Van még mit kaparni. Videó: Delmagyar.hu 

A járókelőket láthatóan nem érdekelték a fent felejtett hirdetmények, a Delmagyar.hu keddi szavazása szerint viszont olvasóink náromnegyedét határozottan zavarják az el nem távolított népszavazási plakátok, míg csak negyedük válaszolta azt, hogy nem érzik problémának a még mindig az utcákon virító falragaszokat.

Fotózza le, küldje el!

Még mindig népszavazásos plakátot lát a környezetében? Várjuk MMS-eiket az online@delmagyar.hu e-mail címre, vagy a 30/449-0001-es telefonszámra!

A kampány jellegéből adódóan kormánypárti felhívásokkal nem találkoztunk: a szocialisták egyáltalán nem plakátoltak, a szabad demokraták pedig csak óriásplakátokat használtak. Ezek határozott bérleti ideje mára lejárt.

Az önkormányzatok szerdától maguk is eltávolíthatják a plakátokat: akinek továbbra is szúrja a szemét az "ottfelejtett" népszavazási plakát, az a jegyzőnél panaszt tehet (vagy önszorgalomból leszaggathat néhány darabot a felhívásokból). Az panasz beérkezte után önkormányzat eltávolíthatja a ragaszokat, a munkaköltséget pedig kiszámlázhatja a pártoknak.

Nem kapartak, ráplakátoltak

Hódmezővásárhelyen a népszavazást követő harminc napon belül senki sem látott neki, hogy eltávolítsa a nyomtatványokat, inkább újabb plakátokkal ragasztották felül a hirdetőoszlopon egyre csak rétegződő hirdetményeket.

Olvasóink írták

 • 14. barkzso 2008. április 10. 18:19
  „"Kedves csanyiv" - hazudsz mint a haverjaid. Én és minden (legális) jövedelemmel rendelkező ember fizet az egészségügyi ellátásért minden hónapban - pont.
  Ha te akarsz ugyanazon jogcímen többször is fizetni - fizethetsz a te dolgod - pont.
  Nem én butaságokat, hanem te hazugságokat írtál - pont.
  Vedd már észre magad, ez a vonat elment...”
 • 13. csanyiv 2008. április 10. 16:23
  „Valóban érdekes, hogy a hozzászólásod lényegi része négy szó, a többi meg butaság. Mi köze ennek ahhoz, hogy ki kért és miből? Ezzel az erővel örülhetnék annak is, hogy - a plakátoknál maradva - holnaptól nem fizetek a szemétszállításért. Nekem jó, mert nem fizetek, ha meg valaki hülye elviszi, az mégjobb, mert legalább nem éktelenkedik a dzsuva az utcán. Jó magyar mentalitással: Hajrá Magyarország!”
 • 12. barkzso 2008. április 10. 09:37
  „Valóban le kellene szedni! - de azért az érdekes hogy csak jobboldali illetőségű maradványok lettek videózva.
  Az itt eddig hozzászólók (tisztelet a kivételeknek) meg nézegessék addig még kicsit, és fogják fel nem kértek belőlük a gondolkodó állampolgárok...
  Mondhatni (nagy) pofára estek, mint a vajaskenyér :)))))”
 • 11. faguriga 2008. április 10. 09:29
  „Akkor szeretnék politikai plakátokat látni szerte-szét, amikor én is teleragszthatom a képeim a közéleti szereplők kertjeibe. A seggemről készülteket.”
 • 10. megyszi1 2008. április 10. 07:00
  „Szeged a jövőben jórészt a turizmusból tudja majd csak fenntartani magát. Ahhoz, hogy a város vonzó legyen, a plakátok eltüntetése is hozzátartozik, teljesen mindegy, hogy kié. Jó lenne, ha végre már nem utálnánk egymást csak azért mert különbözünk. Elcsépelt szlogen az összefogás, de szükség lenne rá.”
 • 9. DBcsacsi 2008. április 10. 03:05
  „DBLAci! Látva az oldaladat, bocs, de Te nem vagy normális, demokrácia ide, vagy oda!!!!

  U.I.: A plakátokat pedig le kell venni, mert nem csak tőrvény van erről, hanem szebb is a város nélkülük! CsL! Intézkedj légyszi, köszi...”
 • 8. maci52 2008. április 09. 22:38
  „DBlaci,végre egy jó srác.Ez a sok seggnyaló,komcsi bérenc fél,azért inkább fizetnek,nehogy kiessen a csöcs a szájukból.Szívják le a Ferikéjüket.”
 • 7. h65535 2008. április 09. 22:11
  „DBLaci!
  Az a te bajod hogy anyád megszült, és sajnos élve.”
 • 6. N.P. 2008. április 09. 22:06
  „A DBLaciból a DB ugye a debil rövidítése.”
 • 5. dova 2008. április 09. 21:41
  „Milyen érdekes, hogy egyik hozzászóló sem említi eddig, hogy van egy törvény, ami azért van hogy betartsák.
  Ha valaki valóban az országot akarja vezetni, nem kéne tán példát mutatnia?
  Gyász”
 • 4. Őrvájn 2008. április 09. 21:31
  „Igen egyetértek, bár ,,leghülyébbnek" az a politikai erő tekintette a választókat, aki azt sugalmazta, el sem kell menni a szabad véleménnyilvánitásra. Illetőleg a kérdés feltevést magát bírálta. Hát igen a dübörgő gazdaság, meg a jóléti rendszerváltás. . . . . .”
 • 3. Na? 2008. április 09. 20:56
  „1-es! Ekkora primkó hozzászólást... A demokrácia úgy működik, hogy mindenkinek meg lehet a vélemyénye, szabadon dönthet. És a többség győz. Attól a nem kell lehülyézni a másikat. Mert először lehülyézzük, aztán kirekesztjük, aztán deportáljuk, legyilkolásszuk. Nem kell ez.”
 • 2. Mammer 2008. április 09. 20:40
  „csak azt az egyet mint te nehezen”
 • 1. DBLaci 2008. április 09. 16:56
  „Nem baj, hogy van még kint belőle. Legalább emlékezteti azt a szégyenszemre nemmel szavazó 25% szegedit :D
  Egyébként trianon - három nem. Na nembaj, 25% hülyét még el bír ez az ország.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy bemutató lesz idén a Dóm téren

Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok vezérkara szerdán sajtótájékoztatót tartott Budapesten, a Dunán ringó Spoon Café & Lounge hajón a fesztivál programjáról. Tovább olvasom