Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

Szakmai gyakorlatra vezényelték a határ mellé a rendészetis diákokat

Csongrád megye - Szakmai gyakorlatukat töltik három határ menti megyében - többek között Csongrád megye területén - a rendészeti szakgimnáziumok 2016-2018-as évfolyamának másodéves hallgatói.
Vadai Ágnes hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Független Rendőr Szakszervezet információira hivatkozva azt mondta: a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt a határhoz vezényelték, méghozzá előzetes egyeztetés nélkül.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány erre reagálva nyílt levélben közölte: a diákok az évnyitón pontos tájékoztatást kaptak arról, hogy rotációs rendszerben ki és hol tölti el szakmai gyakorlatát közrendvédelmi és határrendészeti szolgálatban átrendeléssel Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében.

Arról is szóltak a hírek, hogy a diákok nem kaptak sem enni, sem inni, sőt napidíjat sem, hogy legalább maguknak tudjanak ennivalót venni. Nemcsak Miskolcról, Adyligetről, Körmendről és Szegedről is vesznek részt végzős rendőrök ebben a képzésben, őket információink szerint Szegeden különböző szállodákban és hotelekben szállásolták el a szakmai gyakorlat idejére.

Úgy tudjuk, hogy egyelőre nagyobb számban nincsenek kinn a határzárnál, a közrendvédelemben végzik gyakorlatukat. Papp Károly nyílt levelében azt is megírta, hogy a hallgatók napidíjra jogosultak, a kifizetés folyamatos, a rendőrtanulók ebből fedezhetik napi megélhetésüket. A kifizetés elhúzódását – írja a főrendőr – csak az befolyásolhatja, ha valaki a munkáltatónak benyújtott szükséges nyomtatványokat hiányosan töltötte ki. Ez az 543-ból 115 tanulót érint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyogok miatt nem adhatnak vért, akik ezeken a helyeken jártak!

Szúnyogok miatt nem adhatnak vért, akik ezeken a helyeken jártak!
Franciaországi, ausztriai vagy romániai kirándulás után előfordulhat, hogy az utazó egy hónapig nem adhat vért. Tovább olvasom