Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Számítógépeket hozott a roma tanodába a Mikulás

Szeged - Öt számítógéppel érkezett a szegedi roma tanodába szombaton a Mátrix Alapítvány Mikulása.
Nagy volt a gyerekzsivaj a szegedi, Rákóczi utcai roma tanodában szombat délután, a gyerekek és szüleik Mikulás-ünnepségre jöttek. A Mátrix Közhasznú Alapítványtól a nagyszakállú nemcsak a "szokásos" csomagokat és szaloncukrokat hozta ajándékba, hanem öt darab komplett számítógépet is. 25-30 óvodás és iskolás korú gyerek fogadta dalokkal a Mikulást, aki fényképezőgépről is gondoskodott, hogy megörökíthesse a mosolygós arcokat.

Számítógépeket hozott a Mátrix Mikulása a roma tanodába. Fotó: Vida-Szűcs Imre
Számítógépeket hozott a Mátrix Mikulása a roma tanodába.
Fotó: Vida-Szűcs Imre.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (SZCNÖ), a Védegylet és az Elszalasztott 1000 Év Egyesület összefogásával valósulhatott meg a rendezvény - tudtuk meg Nagy Mihálytól. Az SZCNÖ elnöke szerint három éve jó kapcsolatot ápolnak ezekkel a szervezetekkel.

Eddig három-három számítógépet használtak a szegedi és a dorozsmai roma tanodában, és jól jött az utánpótlás, mert sokszor sorbanállás van a gépteremben. Igazságosan elosztják az adományt a két tanoda közt. A fiatalok mellett a szülők is tanulják a számítógépek használatát, járnak tanfolyamokra - tette hozzá Nagy Mihály. Kiemelte a Védegylet segítségét: "egész évben itt vannak velünk, részt vettek a tanoda megalakításában, a háttérmunkában, kint terepen dolgoznak a szegedi Cserepes sori és a dorozsmai Árpa utcai szegregátumban, és képviselnek minket a távollétünkben" - fogalmazott.

A tanodai rendezvényeken immár hagyománnyá vált a vendéglátás, uzsonnára sonkás szendvicseket, kókuszgolyót és szörpöt készítettek a jelenlévőknek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már dübörög a Mamma Mia!

Megkezdődtek a kreatív megbeszélések, a díszlettervek is készülnek, fordítják a világhírű popslágereket, és hamarosan castingon választják ki a szereplőket a jövő évi szabadtéri legvágyottabb színházi produkciójához. Tovább olvasom