Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Számítógéppel generálják a csalók az álhívásokat

Magyarország, Szeged - Egy sajátos csalási típusba tartoznak a jellemzően nem európai előhívó-számról érkező tömeges hívások. Ezeknek a gyűjtőneve Wangiri - tájékoztatta lapunkat a Magyar Telekom Kommunikációs Igazgatósága.
Megírtuk, hogy az elmúlt napokban szolgáltatótól függetlenül sok ember kapott kéretlen hívást a +269-es előhívóról. – A napokban a Comore-szigetekhez tartozó hívószámról valóban nagy tömegű hívást észleltünk és megtettük a megfelelő műszaki lépéseket ügyfeleink védelmére. Ezen hívások lényege az, hogy számítógéppel nagy tömegben rövid idejű hívásokat generálnak az elkövetők úgy, hogy a hívott félnek ne is legyen lehetősége fogadni a hívást, a készüléken viszont feltűnjön a „nem fogadott hívás" jelzés. Sajnos sokan visszahívják a számot úgy, hogy nem nézik meg, milyen számról érkezett a bejövő hívás. Ez többnyire prémiumdíjas szám, amelynek visszahívása jóval a normál tarifa feletti díjkategóriába esik – tudatta a kommunikációs igazgatóság.

A társaság a többi szolgáltatóhoz hasonlóan igyekszik minimalizálni a kockázatot az ilyen típusú csalásokkal kapcsolatban. – Ezek a csalások sajnos folyamatosan fejlődnek és újabb variációkban bukkannak fel. Ezért azt javasoljuk az ügyfeleknek, hogy ismeretlen előhívószámú nemzetközi hívások esetén mérlegeljenek. Van reális esély arra, hogy például a Comore-szigetekről valamely ismerősüktől hívást kapjanak? – tanácsolta a Magyar Telekom.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak mosolyt, puszit is kapott: 200 szegfűt osztott szét Richárd nőnapon

Nem csak mosolyt, puszit is kapott: 200 szegfűt osztott szét Richárd nőnapon
Már 9 éve minden nőnapon, a saját költségére oszt szét kétszáz szál virágot a felé sétáló nők között… Tovább olvasom