Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Szántót, kutat kapnak az önkormányzatok

Csongrád megye - Közel 1200 állami tulajdonú ingatlan kerül ingyen önkormányzati tulajdonba.
Az épületek ingyenes átadásával 32 település több száz millió forint értékben gyarapodhat – közölte az átadásokat lebonyolító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője az MTI-vel. Czifra Boglárka tájékoztatása szerint az állam ezzel a döntéssel igyekszik segíteni az önkormányzatok munkáját, hogy az ingatlanok jó kezekbe kerülve a helyben lakók életminőségét javítsák. Az átadás feltételei között a legfontosabb, hogy az települések 15 évig kizárólag a kötelező helyi feladatok ellátásához használhatják fel az átadott ingatlant, és minden év végén be kell számolniuk róla, miként gazdálkodtak az átvett javakkal.

A Magyar Közlönyből kiderült, Csongrád megyében 5 település 6 ingatlant kap meg az államtól. Apátfalvának két belterületi szántót adnak át, a pár száz négyzetméteres földekről a képviselő-testület dönti el, hogy esetleg bérbe adják-e, mert megművelni nincs kapacitásuk. Kistelek egy volt MHSZ-területtel gyarapodik a volt általános iskola mellett, a 100-120 négyzetméteres ingatlant kötelező feladatok ellátásra használják. Csakúgy, mint Makón, ahol a Gerízdes városrész mögötti külterületen lévő beépítetlen területet kap az önkormányzat, amelyet jelenleg szántóföldnek használnak.

Mórahalom egy önkormányzati ingatlanokkal körbevett, zsebkendőnyi területet vesz át, amely az utóbbi 20 évben gazdátlanul állt a gazdasági iskola közelében. Mélyfúrási kút van rajta, még a Szegedi Paprika telepét látta el. A tervek szerint öntözésre használják majd, a tárolót pedig tűzi víz tartására. Tiszaszigeten nincs még testületi döntés a település legújabb szerzeményéről: annyi biztos, a Szamos utcai ingatlanon számos magántulajdonossal osztozik az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Julianna, az algyői szakácskönyvkirálynő

Különböző nagyságú és korú szakácskönyvektől roskadozik az algyői Kövér Imréné szekrénye. Julianna receptjei közül néhány már szintén szakácskönyvben olvasható. Tovább olvasom