Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Szappan után Mauglinak készül

Bánvölgyi Tamás játssza Szappant, az egyik partjelzőt Egressy Zoltán Sóska, sült krumpli című darabjában, amit újra láthat a közönség a kisszínház színpadán. A társulat pályakezdő színésze egy-két előadás erejéig Maugli szerepében is bemutatkozhat.
Bánvölgyi Tamás a szegedi színitanodából indult. Fotó: Segesvári Csaba
– A Vedres építőipari szakközépiskolában érettségiztem, majd nem találtam a helyem az életben, és elmentem a vásárhelyi mezőgazdasági főiskolára tanulni. Fél év után rájöttem: nem érdekel, nem nekem való. Szerettem volna elmenni hivatásos katonának vagy rendőrnek – mindkettőre volt példa a családban. Erről azonban lebeszéltek a szüleim, és hoztak egy cikket a Délmagyarból, ami arról szólt: színitanoda indul Szegeden. Már gyerekkoromban szerettem szórakoztatni a környezetemet, utánoztam a tanárainkat, ezért javasolták apukámék, hogy próbáljam meg a színészetet – mesélte a kezdetekről Bánvölgyi Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház prózai társulatának új tagja. Bár a felvételin bakizott a versben, mégis felvették a tanodába, ahol úgy érezte: szenzációs csapat, igazi baráti társaság jött össze.

– Eleinte délután és este suliba jártam, napközben pedig konténert rakodtam, építkezéseken dolgoztam. Később nappalis lettem, és csak a színészettel foglalkozhattam. Nagy meglepetés volt számunkra, amikor a Ponyvaregény sikere után szerződést ajánlott négyünknek Székhelyi József. Óriási dolog, hogy bekerülhettünk a társulatba. Szüleim is nagyon boldogok voltak, gratuláltak, hogy dolgozó ember lettem és azt csinálhatom, amit szeretek. Egyelőre az a legfontosabb, hogy megfeleljek és megtaláljam a helyem. Kamatoztatni szeretném a színitanodában tanultakat, és azon túl is rengeteget kell még tanulnom. Szerencsénk, hogy a Czene Zoltán vezetésével működő Szegedi Egyetemi Színház több produkciójában, a Karnyónéban, a Szerelmem, Elektrában is részt vehettünk, így amit délelőtt a suliban megtanultunk, este élesben ki is próbálhattuk a színpadon.

Filmszerepekről álmodik

Ha a színházban már megtanulta a szakmát, Bánvölgyi Tamás szeretne majd filmekben is játszani. – A tévén, a filmeken nőttem fel, valami megragadott bennük. A színház is nagy csoda, nap mint nap meg kell küzdeni azért, hogy jó legyen az ember, de nagy álmom, hogy a kamera előtt is kipróbáljam magam.

Bal József, a nagyszínházban jövő héttől műsorra kerülő musical, A dzsungel könyve rendezője Bánvölgyi Tamást egy-két előadás erejéig szeretné majd kipróbálni Maugli szerepében. Ezért miközben majomként, farkasként, keselyűként táncol a színpadon, figyelnie kell a szerep eredeti „tulajdonosát", Gömöri Krisztiánt is.

A Holdudvar-projektben, Toronykőy Attila rendezésében szeptemberben mutatták be, Egressy Zoltán Sóska, sült krumpli című darabját, amiben színitanodás évfolyamtársai, Szívós László és Tóth Lambert partnereként Bánvölgyi Tamás játszotta Szappant, az egyik partjelzőt. A „labda-játékot" ma 22.30-tól és szombaton 19 órától újra láthatja a közönség a kisszínház színpadán. – Ez a darab jó lehetőség volt arra, hogy a társulatnak és a közönségnek is megmutathassunk, hol tartunk most. A premier jól sikerült, de voltak gyengébb előadásaink is. Belenéztünk egymás szemébe, és megbeszéltük a problémákat, átdolgoztunk több dolgot, így mostanra sokkal jobb lett a produkció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kála és pálma tisztítja a vizet

A most épülő szegedi hulladéklerakó minden szennyvizét házilag tisztítják. Megépült és már… Tovább olvasom