Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Száz lufival ünnepelték az 50 éves ovit

Szeged - Egy-két kisgyerek keservesen sírva fakadt, amikor rájött, a játék vissza már nem jön - képgalériával, videóval.

Képzeld, a lufim fölrepült a világűrbe! – mesélte izgatottan a hatéves Selmeci Anna kedden délelőtt a szegedi Gyertyámos utcai óvoda udvarán. Nemcsak ő, de minden kis társa is magasba engedett egy-egy lufit, ezzel köszöntötték alapításának 50. évfordulóját ünneplő ovijukat. Igaz, volt olyan, aki keservesen sírva fakadt, amikor rájött, a játék vissza már nem jön. A gyerekek lelkesen meséltek arról, mit szeretnek itt legjobban – Anna például a szülinapozásokat említette elsősorban. Tortát az ovi ünnepe alkalmából is kaptak egy gyerekek – a háromemeletes finomságot ebéd után osztották szét a kicsik közt.

50 éve ovi. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Lippai Zoltánné tagóvoda-vezető elmondta: az intézmény népszerűsége töretlen, minden évben túljelentkezés van a beiratkozásnál, idén 112 gyerek jár hozzájuk. Bár a belváros szívében található, mégis hatalmas udvara van lombos fákkal, az egészséges életmódra nevelés és a mozgásfejlesztés pedig a legfontosabb feladataik közé tartozik.


Az ovi egyébként egész héten ünnepel: szerdán délután a régi dolgozókat, csütörtökön egész nap az egykori ovisokat várják, szombaton pedig jótékonysági bált rendeznek az Ifjúsági Házban. Az 50. születésnap alkalmából csomagot kaptak Rácz Edit szobrászművésztől is, ő az, aki az udvaron álló, mára jelképpé vált zsiráfokat készítette – ezek voltak egyébként a Budapesten élő alkotó első szobrai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2015-ben építik be a Centrum-parkolót, a gödör marad

Szeged - Az 10 éve ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Igényes Otthon Kft. vette meg a… Tovább olvasom