Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Százesztendős férfiakat köszöntöttek a város elöljárói

Századik születésnapja alkalmából tegnap két szegedit köszöntöttek a város elöljárói: Jarabek Károlyt és Juhász Vincét. Az ünnepeltek a jókívánságokat hasonló jókkal és a hosszú élet titkával viszonozták.
Jarabek Károly
A petőfitelepi Jarabek Károly tiszteletére már az elmúlt hét végén összegyűlt a szűk családja: öt unokájával és kilenc dédunokájával együtt huszonöten köszöntötték századik születésnapja alkalmából. Tegnap a szegedi önkormányzat ajándékaival és jókívánságaival Novkov Veszelinka, a szociális iroda vezetője és Szentgyörgyi Pál alpolgármester kereste fel otthonában az egykori kubikost, ahol lányával és fiatalabbik fiával él. A tűzijátékos torta és a százszálas rózsakosár mellett csendesen üldögélő idős ember arra a kérdésre, hogy a nagy sürgés-forgásban mire gondol, annyit árult el: „A különleges látogatásra." Lánya, Olajos Gyuláné Esztike az ünnepelt kedvenc hétköznapi elfoglaltságáról azt mondta: „Papa, amióta csak létezik a lap, a Délmagyarországot olvassa". Pedig egyikük sem fiatal már: az ünnepelt öt évvel idősebb mint az újság.

Juhász Vince. Fotók: Gyenes Kálmán
Juhász Vince feleségével, Matild nénivel tarjáni panellakást oszt meg. Jókedélyűen töltik a napokat. A városvezetők köszöntésére Vince bácsi mindnyájuknak erőt és egészséget kívánt, no meg, hogy ők is megérhessék ezt a szép kort. Az alpolgármester szerette volna tudni, milyen ez a matuzsálemi kor, és hogyan érheti el. A hajdani cipész, majd vágóhídi liftes rávágta: nagyon jól érzi magát ilyen idősen is. És a titka: szorgos élet, egy nyelet törköly minden reggel, a pörköltek közül pedig a zsírosabbak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberi jogi bírósághoz fordult Bartosné

Az emberi jogi bírósághoz fordult a szegedi önkormányzat városgondnokságának volt dolgozója, aki az… Tovább olvasom