Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Százharminc ló ugrott Algyőn

Algyő - Egyszerre nyolc shetlandi pónilovat hajtott végig a pályán – a hátsó kettő tomporán állva – a 12 éves tatárszentgyörgyi Mészáros László szombaton az algyői lovasnapon.
A Guinness-rekordnak számító „Puszta nyolcas" a magyarországi lovas ünnepek látványossága néhány éve, mint ahogy a többi Mészáros fiú – Balázs, Csaba és Bence – produkciója is. Ám a bemutatónál, és a díjugratók és fogathajtók részvételével rendezett megyei bajnoki fordulónál is érdekesebb volt közelről látni, hogyan hozza össze a ló az embereket. A verseny egy ideje már nem csak a szervező klub és a lótulajdonosok szívügye, sokan jöttek segíteni és kíváncsiskodni.

A közönségnek fenntartott helyen találkoztunk például Baráth Lajossal, a makói kórházigazgatóval, aki családjával együtt jött, és azt mondta, hogy ugyan messziről, de nagyon szereti a lovakat. Kitelepült életbiztosítást áruló cég és cukorárus.

Együtt a levegőben. Az algyői versenyen minden lovas a nyeregben maradt. Fotó: Miskolczi Róbert
Együtt a levegőben. Az algyői versenyen minden lovas a nyeregben maradt.
Fotó: Miskolczi Róbert

A természetvédő horgászoktól a nyugdíjasklubon át az off road csapatig jó néhány helyi egyesület főzött, és nem csak magának. Amikor pedig vasárnap reggel, lakodalmas zenekari kísérettel végigvonultak a falun a fogatok, nagyon sokan álltak az út mellett. A népünnepély-hangulatot az eső sem tudta elrontani.

Csak a díjugratáson 130 ló indult. Ez nagy szám, főleg, ha arra gondolunk, hogy amikor nyolc kicsi ló egyszerre indul meg, már akkor is gyorsabban dobog a néző szíve. Ez olyan titok, amit nem lehet megfejteni – de talán nem is kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még csak a malmok szemezgetnek a tengernyi búzából

Szeged - Egyelőre csak a malmok vásárolnak készleteik feltöltésére búzát, amelynek tonnájáért… Tovább olvasom