Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Százmilliók kórházi korszerűsítésekre

Szeged - A megyei önkormányzat százmilliókat fordít intézményei energetikai korszerűsítésére. Tavaly a makói kórház hőellátó rendszerét újították fel.
A makói kórházban 175 millió forintból újult meg idén a hőellátó rendszer. Jelentős részben termálvízre álltak át az intézményben. A szentesi kórházban hasonló beruházás lesz – 150 millió forintból. A megyei fenntartású iskolákban 300 millió forintot költenek energetikai fejlesztésekre, például napelemek felszerelésére. Magyar Anna megyei közgyűlési elnök lapunknak elmondta: a spórolást, az energiafüggőség csökkentését és a környezet kímélését egyszerre szolgáló beruházásokat jelentős részben pályázati forrásokból finanszírozták, finanszírozzák.

Ami a megtakarításokat illeti, általánosságban elmondható, hogy mindegyik beruházás 6-7 év alatt hozza vissza az árát. A makói kórházban például az új rendszer 1,2 milliós megtakarítást hozott az első hónapban. A számítások szerint éves szinten 17-20 millió forintot tudnak majd spórolni a makói kórházban. Tekintve, hogy az intézmény 100-110 millió forintot költ évente közüzemi számlákra, ez komoly megtakarítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soha nem adja fel álmait a hallássérült Tamás

Az oviban csúfolták, több iskolából elutasították, Pásztor Tamás azonban soha nem adta fel. Felvette a versenyt halló társaival, jelenleg mérnök-informatikusnak készül. Tovább olvasom