Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Százmilliós cigicsempész-hálózat Ruzsa mellett

Ruzsa - Ruzsa mellett, a főúttól alig 1,5 kilométerre egy szerb férfi egykori tanyáján ember- és cigarettacsempészeket fogtak a pénzügyőrök. A faluban senki sem tudott a bűnözőkről.
Cigarettacsempész-hálózat tagjaira csaptak le Ruzsa mellett múlt szerdán a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei: több mint 85 ezer doboz, 90 millió forintot meghaladó értékű magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le. A ruzsaiak mit sem tudtak a település mellett feltehetőleg hónapok óta működő szervezett bűnözői hálózatról, a pénzügyőrök a nyomozás érdekeire hivatkozva kevés részletet közöltek.

Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense elárulta, kollégái nem lakossági bejelentésre jelentek meg a cigarettacsempészek székhelyén, hanem egy régóta tartó nyomozás eredményeként. – A pénzügyőrök magyar adójegy nélküli cigarettával megrakott teherautót találtak. Az ellenőrzést a csarnokban folytatták, ahol egy osztrák teherautóra és három szerb utánfutóra bukkantak. Az elkövetők a járművekben különböző üregeket, rejtett tárolókat alakítottak ki, amelyek nagy része szállításra várt, feltöltött áruval. A pénzügyi nyomozók rajtaütésekor még látszódott a friss ragasztás nyoma – mondta az akció részleteiről a szóvivő. Barnáné Horváth Melinda hozzátette, a csarnokban a cigarettán kívül 2 török és 8 szír állampolgárt találtak. A külföldiek útlevelet nem tudtak felmutatni, így őket átadták a rendőrségnek.

Raktárnyi zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök. Fotó: NAV
Raktárnyi zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök. Fotó: NAV

Ruzsán többen meglepődtek a cigicsempész-hálózat hírén. A helyieknek megmutattuk a NAV által készített fényképeket, majd megkérdeztük, merre lehetett a bűntanya. Megtudtuk, a kérdéses tanya a Széksósi-főcsatorna mellett, a főúttól mintegy 1,5 kilométerre található. Informátorunk elmondta, az épületet a trágyatárolóról fel lehet ismerni, a tanya korábban egy kétes előéletű szerb férfié volt. A csendes környéken gond nélkül dolgozhattak a bűnözők, a ritkán lakott területen aligha tűnt fel, ha végiggurult naponta egy-két teherautó. Az ott alapított vállalkozást később felszámolták, ma nem lehet tudni, ki használja az épületet. Hírforrásunk hozzátette, a környező földet egy gazda használja. – Az az ember garantáltan nem csempészetben utazik – nyomatékosította informátorunk.

A cigicsempészek hónapok óta dolgozhattak a területen, a most lefoglalt 90 millió forintos szállítmány töredéke lehet az eddig utaztatott dohánymennyiségnek. Azt nem lehet tudni, honnan hová utazott a zárjegy nélkül cigaretta, információink szerint a NAV további elkövetőket is keres.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új víztisztító konténer

Hétfőtől Bordányban, Öttömösön, Pusztamérgesen, Ruzsán és Újszentivánon is működik az ivóvíztisztító konténer – tájékoztatott az Alföldvíz Zrt. Tovább olvasom