Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Szeged-, Makó-kártya

Szeged, Makó - Kedvezményeket nyújtó ingyenes Szeged-kártyát vezet be az önkormányzat az állandó szegedi lakosoknak 8 millió forintból – jelentette be Botka László polgármester tegnapi szegedi sajtótájékoztatóján.
Az MSZP-s politikus szerint a városkártya kettős haszna, hogy erősíti a szegediek kötődését a városhoz, és előnyöket teremt a helyi vállalkozásoknak. A következő napokban minden állandó szegedi lakos kap egy levelet, a benne lévő igénylőlapot kell visszaküldeni vagy az önkormányzat Széchenyi téri ügyfélszolgálatán leadni. Eddig több mint 60 üzlet csatlakozott, amelyekben a kártyával kedvezményeket lehet igénybe venni. Kedvezményeket nyújtanak az önkormányzati társaságok is, így a színház, a szabadtéri játékok, az ifjúsági ház, a Belvárosi mozi, az Anna fürdő és a REÖK.

Jövő nyártól, az új makói fürdő megnyitásától mindenki, aki fölmutatja a Makó-kártyát, 50 százalékos kedvezményt kap a belépő alapárából – jelentette be Buzás Péter makói polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján a Maros-parti városban. A kártyát minden makói polgár ingyen igényelheti, és az önkormányzat azt szeretné, ha a helybeli vállalkozások, szolgáltatók csatlakoznának a fürdő kezdeményezéséhez, és hasonlóképpen valamilyen kedvezményt adnának a helybelieknek.

Olvasóink írták

 • 8. K.T. 2010. augusztus 30. 20:49
  „Bennem csak egy kérdés merült fel: Miért foglalkozik egy önkormányzati hivatal azzal amihez nem ért?”
 • 7. jozko 2010. augusztus 29. 22:11
  „6 kisvirág70:
  Várd ki a végét!
  A nettó költségviselő nem az Önkormányzat lesz!”
 • 6. kisvirág70 2010. augusztus 29. 18:29
  „Nekem speciel tetszik az ötlet. Nyugatabban fekvő nagyvárosokban már régóta van ilyen.
  Bízom benne, hogy egyre több helyen lehet majd használni.
  Egyébként ennél sokkal többet költünk "egyéb szemétre". ( Mint egy boríték, + egy szórólap)”
 • 5. jozko 2010. augusztus 29. 15:42
  „Az igénylőlapot kísérő levél egyáltalán nem konkretizálja a kedvezmények mértékét, és a kedvezményt nyujtó
  cégek, vállalkozások kötelezettségeit!
  Ennek csak azért van jelentősége, mert lehet, hogy kevés lesz a jelentkező és nem lesz elég színes a paletta!

  Adatbázis?”
 • 4. szvsz 2010. augusztus 29. 09:59
  „varadipal 2010.08.28. 17:21
  Ebből látszik hogy mennyire nem vagy tisztában azzal, hogy mennyibe kerül egy lapot és egy borítékot megnyomtatni, vagy egy plasztik kártyát megcsinálni. A második költsége valószínű többszöröse az elsőnek, és az fel sem merült benned hogy Szeged lakosságának kb hány %-a fog kártyát igényelni? Aki nem igényel annak tök fölösleges az a költség hogy kiállítsanak kártyát...”
 • 3. jozko 2010. augusztus 29. 01:36
  „Szalmaszál.......
  Ennyire futotta.
  Több a semminél...”
 • 2. varadipal 2010. augusztus 28. 17:21
  „Az Önkormányzat sokat spórolt volna, ha a levél helyett minden állandó szegedi lakósnak egyből a kártyát küldte volna ki. Ha nyilvántartása alapján tudja az önkormányzat, hogy ki a szegedi lakós, akkor nem visszaküldendő igénylőlapot és levelet kellett volna küldeni. Régi berögzültsége a hivatalnak: Kérjen az igénylő./ Aztán jön a közig. törvény, kérelem elbírálás, 30 napos ügyintézési határidő, határozathozatal, fellebbezések kezelése/ A levél és az igénylőlap nyomdai és postaköltsége miatt kerül az egész 8 millióba. A kártyaküldéssel a fele költség, és a fele munka megtakarítható lett volna. Még egy ilyen pozitív akcióval is hangsúlyozni kellett a hivatal felsőbbrendúségét?”
 • 1. Zsoltee0716 2010. augusztus 28. 12:21
  „"A következő napokban minden állandó szegedi lakos kap egy levelet, a benne lévő igénylőlapot kell visszaküldeni vagy az önkormányzat Széchenyi téri ügyfélszolgálatán leadni."

  Ebbe bele tartoznak a perem területek(Tápé, Gyálarét stb)? Ez a kártya civil embereknek készül vagy vállalkozóknak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koltai Szegeden is eljátssza Gyuszi bácsit

Újra belebújik Gyuszi bácsi, a legendás vállfaárus bőrébe Koltai Róbert. A Sose halunk meg című nagy sikerű filmből most musical készül, amelyet ő állít színpadra. Interjú. Tovább olvasom