Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szeged-Temesvár: zöld testvérvárosok

Szeged és testvérvárosa, Temesvár együtt 77 ezer 200 euró (közel 21 millió forint) uniós és állami támogatást nyert a közös Biotowns projektjére, amelynek hivatalos elnevezése: Biodiverzitás és természetvédelem a környezettudatos testvérvárosokban.
A közös munka a tervek szerint idén októberben fejeződik be. Sz. Fehér Éva szegedi főépítész a tegnapi projektnyitó konferencia után elmondta: a Szegedre jutó 38 ezer eurós támogatásból a polgármesteri hivatal fejlesztési irodája tanulmánytervet készíttet három témában: a külterületi védőerdők, a belterületi parkerdők és a lakótelepi zöldfelületek állapotfelméréséhez. Nagyon aktuális az összegzés elkészítése, mert most zajlik a szegedi zöldterületek 10 évente esedékes felülvizsgálata. Ehhez ad használati, rekonstrukciós és bővítési javaslatokat a tanulmány. Tisztázza a tulajdonviszonyokat, és szól arról a zöld gyűrűről, amelyet a lakott és beépítetlen területek közé terveznek.

Olvasóink írták

  • 1. Macska_Pista 2011. június 18. 19:46
    „még uniós pénzből is úgy látszik valakinek megtömik a zsebét 10 millióval...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy napig ügyvéd nélkül?

Engedett a 48-ból a Fidesz-frakció: 48 óra helyett ugyanis csak 24 órára tiltanák el a kiemelt ügyekben őrizetbe vett gyanúsítottakat védőiktől. Tovább olvasom