Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szeged a Pinteresten

Szeged nemcsak a Facebookon népszerű, más ismert közösségi portálokon is kiemelt figyelmet kap. Megnéztük, hogyan látják a napfény városát a Pinteresten.
  • Mire jó a Pinterest? A főképp tőlünk nyugatra népszerű Pinterestet többnyire kívánság- és úticéllisták összeállítására, az otthonuk dekorációjának tervezésére, receptek megosztására, és sok egyéb érdeklődési körben való kép és információ összegyűjtésére és megosztására, kreatív inspirálásra és inspirálódásra használják. A hasonló érdeklődési körrel bíró felhasználók (pinnerek) egyenként is követhetik egymás különböző tematikájú listáit, tudják saját falukra kitűzni aktuális kedvenc dolgaikat. Az elmúlt évek során a Pinterest több mint 20 nyelvre fordította le szolgáltatását, 2014-ben pedig már magyar nyelven is elérhető.

A Facebook népes táborának felhasználói számos szegedi oldalra és csoportra bukkanhatnak a legnagyobb közösségi weboldalon. Találnak hírekkel foglalkozó oldalakat, mint amilyen a delmagyar.hu hivatalos oldala is, de van turisztikai információkkal, a város mindennapjaival frissülő oldal (I ♥ Szeged) is. A csoportok között akad, amely apróhirdetésekre (Szegedi biznisz) specializálódott, és vannak olyanok is, amelyek különböző érdeklődésű vagy foglalkozású (Szegedi Egyetemisták) embereket hoz össze.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Szeged nemcsak a Facebookon népszerű, de az elsősorban személyes fotókat bemutató Pinteresten is karakteresen van jelen. A Pinterest elsősorban a vizuális felfedezés eszköze, amellyel ötleteket kereshet a felhasználó bármilyen őt érdeklő témához. Ebben pinek (fotók) és táblák (fotók gyűjteménye) van a segítségükre.

Érdemes böngészni a városban megforduló turisták táblái között, az amerikai Robert Lee például az egyiken többek között szegedi épületek ajtajait gyűjtötte egy csokorba.

Számos ismert szegedi fotós képei mellett a Tappancs 2013. évi jótékonysági naptárát is megtalálni a Pinteresten, ezen az A-Híd Szeged vízilabdásai és a Tappancs Tanya védencei láthatók.

További szegedi pineket és táblákat itt talál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 év után újra a Radnótiban

Találkozott az 1954-ben végzett három osztály - egykori csínytevésekre is visszaemlékeztek a gimnáziumban töltött évek kapcsán. Tovább olvasom