Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Szeged a szíve csücske

Makón született, Szegeden járt iskolába a Budapesti Operettszínház ifjú sztárja, Kocsis Dénes, akit szerencsés előfizetőink Tony szerepében láthatnak a West Side Story mai előadásán.
– Meghallgatással kaptam meg Tony szerepét Juronics Tamás West Side Story-produkciójában. Kiválasztásomban közrejátszhatott az is, hogy a Budapesti Operettszínházban Rómeó szerepét alakítom a Rómeó és Júliában, Christ a Miss Saigonban, valamint a Tavaszébredés főszerepét is rám bízták. Három évig az Operettszínház stúdiójában Földes Tamásnál és Béres Attilánál tanultam. Tavaly részt vettem a Lévay Szilveszter Nemzetközi Énekversenyen, ahol elnyertem a Duna Tv különdíját. Nagy élmény volt találkozni a verseny névadójával, az Elisabeth és sok más világsikerű musical komponistájával, aki életvidám, boldog, pozitív kisugárzású ember; örülök, hogy megismerhettem. Rengeteg énekversenyt rendeznek, de talán ez az egyetlen, ahol kifejezetten musicaleket kérnek. Itt tényleg az számított, ki hogyan énekel, nem pedig a külsőségek. Jó lehetőség volt ez a viadal arra, hogy felhívjam magamra a szakma figyelmét. Úgy érzem, Rómeó slágerével, a Miért fájjal sikerült bizonyítanom; legalábbis Kerényi Miklós Gábor direktor úr ezután szavazott nekem bizalmat – mondja Kocsis Dénes, aki már 13 évesen a Zichy fiút játszotta A Hídember című filmben, majd Harsányi Gáborszíniiskolájának növendéke volt, később a Bubik István Színkör tagjaként lépett fel, 2006-ban fél évig a Barátok köztben is szerepelt.

Az Operettszínház ifjú sztárja, Kocsis Dénes énekli Tonyt a West Side Storyban
Az Operettszínház ifjú sztárja, Kocsis Dénes énekli Tonyt a West Side Storyban.
Fotó: Frank Yvette

– Csongrád megyéhez is kötődöm, hiszen 1988-ban Makón születtem; szüleim mindketten makóiak, és négyéves koromig ott éltünk. Azóta is minden évben hazalátogatunk, mert apukám testvére ma is ott él a családjával. Makóról előbb Szegedre költöztünk, majd nyolc év múltán Budapestre. Szegeden ének-
zene tagozatra jártam a Rókusi I-es számú Általános Iskolába. Az, hogy a West Side Story főszerepét énekelhetem a nagyszínház színpadán, azért is élmény számomra, mert Szeged továbbra is a szívem csücske. Legjobb barátom, Maka Gyula, akivel még az iskolában, amatőr színjátszóként léptünk fel, tavaly ősz óta a szegedi társulat tagja, így végre egy profi produkcióban is játszhatunk együtt. Az egyik jelenetben neki kell megvernie, ami érdekes, hiszen a valóságban a legjobb barátok vagyunk – fogalmaz az Operettszínház ifjú sztárja, aki a Dóm téren is fellépett már kisebb szerepben a Hairben és az Elisabethben.

– Szeretnék a következő években sokat tanulni, minél több jó szerepet eljátszani. Eddig lépcsőfokonként haladtam előre a pályán, mindig sikerült az újabb kihívásoknak megfelelnem. Jó lenne, ha a musicaljátszást is egyenrangúnak tekintenék, hiszen táncolni, énekelni, prózát mondani is ugyanolyan színvonalon kell, és az emberábrázolás ebben a műfajban is ugyanolyan fontos. Példaképemnek tekintem a zseniális Király Levi bácsit, a Nemzet Színészét – boldog vagyok, hogy most felléphetek vele Szegeden: ő alakítja Doc szerepét. Példaképem Földes Tamásés Szabó P. Szilveszteris – világszínvonalú musicalszínészek, bárhol megállják a helyüket; rengeteget tanulok tőlük és Kerényi Miklós Gábortól.

Bohém Casting
– Most a Bohém Casting című darabot próbáljuk, amelyet Puccini Bohéméletéből készítettek. Zsoldos Béla áthangszerelte kicsit rockos, musicales hangzásúvá az operát. Az Operettszínház társulatával, Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Miskolci Operafesztiválon mutatjuk majd be júniusban, a jövő évadtól pedig a Thália Színházban játsszuk. Izgalmas, élvezetes előadás lesz Müller Péter Sziámimai dalszövegeivel. Nyáron is sok feladat vár rám, többek között a Siklósi Várban A kőszívű ember fiaiban Baradlay Jenőt alakítom. Kerényi Miklós Mátéval és Brasch Bence kollégámmal turnéra is indulunk, remélem, Szegeden is láthatnak majd bennünket – sorolja az újabb kihívásokat Kocsis Dénes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes átkelők

A Kossuth Lajos sugárúti Károlyi-kollégium előtt nem árt a fokozott óvatosság gyalogosnak, biciklisnek egyaránt. Tovább olvasom