Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Szeged hírnevét öregbítik

Szeged - A magyar népi kultúra jegyében fogant ünnepi gálaműsorral köszöntötték szombaton a nagyszínházban a Szegedért Alapítvány kitüntetettjeit, akik munkásságukkal a város hírnevét is öregbítik.
A Szegedért Alapítvány történetében először egész estét betöltő magyar népművészeti, népzenei műsorral tisztelegtek az idei díjazottak előtt szombaton a nagyszínházban. „Meglátják, olyan értékeink vannak – ráadásul itt, Szegeden is –, amelyeket nem pusztít el egyhamar sem a Facebook, sem gyorsan változó világunk néha kegyetlen dübörgésnek hallatszó lüktetése" – fogalmazott köszöntőjében az alapítvány soros elnöke, Piller Gábor, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki méltatta azon magánszemélyek és cégek szerepvállalását, akik adójuk 1 százalékának felajánlásával és komoly összegekkel támogatják a civilszervezetet nemes céljai megvalósításában.

Bánki Horváth Béla az alapítvány soros elnökétől, Piller Gábortól vette át a fődíjat – Lapis András szobrászművész kisplasztikáját. Fotó: Schmidt Andrea
Bánki Horváth Béla az alapítvány soros elnökétől, Piller Gábortól vette át a fődíjat – Lapis András szobrászművész kisplasztikáját. Fotó: Schmidt Andrea

A gálaműsorban több produkcióval is fellépett a Szeged Táncegyüttes – ezt tisztelgésnek is tekintette az alapítvány a 2009-ben elhunyt Nagy Albert emléke előtt. Nagy sikert aratott Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa minikoncertje. Gidró Katalin színművész egy pajzán népmesével, Fábri-Ivánovics Tünde és a cimbalmon közreműködő Unger Balázs népdalcsokorral lépett színpadra.

A művészeti kuratórium Gregor József-díját a grémium elnöke, Sándor János rendező adta át Sin Katalin gordonkaművésznek. A társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját a kuratórium tagjától, Ladányi Zsuzsa újságírótól vette át Kása Ferenc kajak-kenu mesteredző. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját a testület elnöke, Dékány Imre akadémikus adta át Vígh László biokémikusnak. Az életműdíjat az alapítvány soros elnöke adta át a 91 éves Bánki Horváth Béla 11-szeres szenior világbajnok úszónak.

Az ünnepi gálát állófogadás követte a Novotelben, ahol Botka László polgármester mondott pohárköszöntőt: gratulált a díjazottaknak, megköszönte az alapítvány munkatársainak és támogatóinak, hogy immár 22. alkalommal a város igazi ünnepévé tették a díjátadó napját.

Olvasóink írták

  • 2. civil57 2011. március 15. 07:04
    „A gáláról készült filmet 15-én, kedden este 10 órától vetíti a szegedi városi tv.”
  • 1. dodó 2011. március 14. 21:11
    „Hirtelen azt hittem egy újabb cikk Pódáról...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok orvos és beteg bukhat ebbe bele

Aki valóban jogosult a rokkantnyugdíjra, az nem fél a rendszer tervezett felülvizsgálatától – véli a mozgáskorlátozottak egyesületének helyi elnöke. Tovább olvasom