Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Szeged jövőjéről gondolkodnak a Fideszben

A Tisza Lajos-terv elemeit, a programot kidolgozó munkacsoportok tapasztalatait ismertették tegnap Szegeden fideszes politikusok. A munkacsoportokban dolgozó szakértők nagy része anonimitást kért – néhol az ötletek sem nyilvánosak.
Hogyan tovább Szeged? Tisza Lajos-terv 2006–2013 címmel rendezett konferenciát tegnap a Szegedi Közéletért Alapítvány az Alsóvárosi Kultúrházban. Az eseményen a terv koordinátora, Hüvös László fideszes önkormányzati képviselő elmondta: egy éve kapott felkérést arra, hogy a szegediek elvárásait, igényeit gyűjtse össze, és munkacsoportok segítségével dolgozza fel azokat, hogy később önkormányzati programok alapját képezhessék. Tegnap fideszes politikusok számoltak be az általuk vezetett munkacsoportok tapasztalatairól, terveiről.

Farkasné Pocsai Blanka Problémaként említette, hogy Szeged oktatásának nincs egyéni arculata, mert az a mindenkori költségvetési törvény alárendeltje. A munkacsoport többek között a művészeti és sportnevelés megerősítését, a pedagógusok nagyobb elismerését tartaná helyesnek. Wittmann Tibor az egészségügyi és szociális munkacsoport tevékenységéből kiemelte: az egészségre nevelést és a prevenciót fontosnak tartják. Ezek egyik eszköze az egészségtan tantárgy. Szerintük az iskolaorvosi rendszert fejleszteni kell, a tömegsportot és a testmozgást pedig népszerűsíteni.

A rendezvényen többek között Cséfalvai Zoltán, a Gazdasági Konzultáció titkára és Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő is tartott előadást. A házigazda Oláh János, városi elnök volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeri-e ön a pártok ígéreteit és képviselőjelöltjeit?

Harmincegy nap van még hátra a parlamenti választások első fordulójáig. Noha nyakig benne vagyunk a… Tovább olvasom