Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Szeged kiválóságai a kulturális ajándékra esküsznek

Miért érdemes kultúrát ajándékozni karácsonyra? Népszerű meglepetés-e a szabadtéri jegy szenteste a fa alatt? Volt-e már rá példa, hogy szabadtéri-belépőt vett szeretteinek? Ünnepek előtt ismert embereknek tettük fel a kérdést.
Városunk egyik nagyságának, Rátkay Sándornak a tanítványa, Sallay Tibor cipészmester, az évszázadok óta híres szögedi papucs készítője az egyik legjobb ajándéknak tartja a kultúrát karácsonyra. Több ízben lepte már meg rokonait, ismerőseit a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira szóló jegyekkel. „Persze azoknak vásárol az ember karácsonyra ilyesmit, akik értékelik a kulturális kikapcsolódást. Szerencsére a környezetemben minden esetben nagyon örültek a szabadtéri-belépőknek. Az pedig külön élvezet, hogy ennek az ajándéknak a varázsa egészen jövő nyárig kitart."

Sallay Tibor. Fotó: DM/DV
Sallay Tibor.
Fotó: DM/DV

Pindroch Csaba a Dóm téri fesztivál rendszeres fellépője. Úgy gondoltuk, színművészként nem is áll tőle távol, hogy ilyesmiben gondolkodjon. „Remek ötletnek tartom, mert így garantált, hogy a vásárlási lázban összevásárolt haszontalan meglepetés helyett értéket kap az ember. Általában a saját előadásaimra szóló belépőkkel okozok örömöt."

Pindroch Csaba. Fotó:DM/DV
Pindroch Csaba.
Fotó:DM/DV

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács azt vallja: egy igazi lokálpatrióta szegedi legalább nyaranta egyszer ellátogat a szabadtéri játékokra. „Nagyon jó dolognak tartom, hogy kulturális értéket ajándékozzunk szeretteinknek. Előfordult már, hogy a rokonoknak vásároltam színházjegyet, sőt az is, hogy cégen belül olyan kollégámat leptem meg belépővel, aki imádja a színházi előadásokat."

Frank Sándor. Fotó: DM/DV
Frank Sándor.
Fotó: DM/DV

A Szegedi Szabadtéri Játékok most exkluzív, limitált szériás, díszcsomagolásban átadható karácsonyi bérlet lehetőségével könnyíti meg a kulturált meglepetés kifundálását. Az ünnepi bérlet két musical- és egy operettprodukciót foglal magába, és hogy még egyszerűbb legyen az ajándékozó dolga: rögtön páros belépőket vihet haza.

Aida-jegyek már csak korlátozott számban

A legtöbb belépő már elfogyott a december 30-án a Szegedi Városi Sportcsarnokban színre kerülő Aida szuperprodukcióra, amelynek címszereplő sztárja az ország egyik legnépszerűbb énekesnője, Oláh Ibolya. Korlátozott számban még kaphatók jegyek akár 3500 forintért, szabadtéri bérlettel együtt pedig akár ingyen is.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetési főfelügyelő a szegedi egyetemen

Nagyberivói-Boér Áron december elején látott munkához a szegedi egyetemen. Tovább olvasom