Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Szeged még influenzás

Szeged - Csitul az influenzajárvány Csongrád megyében.
A múlt héten minden kistérségünkben kevesebben fordultak az influenzavírus okozta fertőzés miatt orvoshoz, mint az azt megelőző időszakban – tudtuk meg Tombácz Zsuzsannától. A megbízott megyei tiszti főorvos elismerte, maga is meglepődött, mikor tegnap meglátta a friss adatokat: 100 ezer lakos közül a szentesi kistérségben 165, a szegediben 178, míg a makóiban 197 influenzásról tud a statisztika. Így Csongrád megye egyik hétről a másikra „fehér folt" lett a hazai influenzatérképen.

– Kórházba került viszont 16 új beteg, közülük 4 influenzást az intenzív osztályon ápolnak, 3 páciens lélegeztetőgépre került. Mindnyájan a szegedi egyetem klinikai központjához tartozó intézményben kapnak kezelést. Az ottani influenzások közül a többség (9) a 30–64 évesek korosztályába tartozik, 4 beteg 65 évnél idősebb, 1 pedig még 4 esztendős sincs – tette hozzá a főorvosnő. – Épp ezért a szegedi klinikákon még nem oldhatjuk föl a látogatási tilalmat. Ellenben az influenzások számának hirtelen és szinte a járványküszöb alá csökkenése lehetővé teszi, hogy feloldjuk a járvány miatt elrendelt zárlatot a szentesi, a makói és a vásárhelyi kórházban, ahol a betegeket szerdától már látogathatják a hozzátartozók, barátok.

Az idei influenzaszezonban egyébként Szentesen kellett a leghosszabb ideig (öt hétig) megtiltani a kórházi látogatást – a gyógyulásban reménykedő páciensek érdekében. E szempontból Szeged még influenzás – hasonlóképpen a dél-alföldi régió nagy részéhez. Információnk szerint ugyanis Bács-Kiskun és Békés megyében nagyon sokan szenvednek a H1N1 és más influenzavírustól, ezért ott alig enyhült a járvány.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth 2011. március 02. 19:58
    „az tuti. hála a tömegközlekedésnek és a sajnos betegen közlekedó dolgozó, embereknek és diákoknak munkába, iskolába kell menniük. mert a táppénz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontották, de újraépítik a Békét

Az úszóházat eladták. Felújítják, de a jellege nem változik - mondta az egyik új tulajdonos. Tovább olvasom