Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Szeged munkagödörben

Szeged - Bukdácsolunk a szegedi nagykörút és a Tisza Lajos körút között. A belső utcák helyett a nagykörutat célszerű választani. De mi ez a fölfordulás ahhoz képest, ami egy hét múlva vár az autósokra. Jövő szombattól már csak a Bertalan hídon át szabad az út.
A megszokott útvonalakon nehéz elérni Szegeden a Mars tér felől a kiskörutat. Hetekkel ezelőtt lezárták a Mérey utca belvárosba vezető sávját, mégis arra kanyarodnának le az autósok. A belső utakon sem jobb a helyzet. Aki eddig tudta, melyik utca merrefelé egyirányú a Tisza Lajos körútra menet, most elveszti a fonalat. Gázcsőcsere miatt a helyzet még két hétig változatlan marad a Mérey és a Török utcában – kaptuk a tájékoztatást Pászti Józseftől, a kivitelező Sade Magyarország Kft. fő-építésvezetőjétől. Tehát egy sávon kell kerülgetni a tankcsapdákat.

Növelte a kavarodást, hogy a városi rendőrkapitányság oldalában és háta mögött is feltúrták az utcákat. Az iskola és a rendőrség élvez előnyt, ott egy hónapig kell araszolni. A Madách és a Szappanos utcában, valamint a Lechner téren szeptember közepére temetik be az árkokat, és aszfaltozzák le a burkolatot. Addig nem lehet se parkolni, se haladni.

Áll a bál a Mérey utca környékén. Fotó: Segesvári Csaba
Áll a bál a Mérey utca környékén.
Fotó: Segesvári Csaba

Engedélyre várnak a gázcsőépítők, hogy a napokban újabb menekülő útvonalakat foglalhassanak el. Felbontják a Szent György térnél a Szent Miklós utcát: ott majd egy sávot használhatnak a közlekedők. A határidő szeptember közepe. Érzékeny beavatkozás vár a rókusi állomás előtti bekötő útra augusztus közepéig, valamint egy jóval hosszabb csatornaépítés a Dankó Pista és a Bihari utcára október végéig.

Közben busz- és trolimegállók felújítását is végzik az önkormányzattal szerződött útépítők. Ettől szűkül és dugul már most a Budapesti körút a Csillag térnél, illetve a Felső Tisza-part. A művelet végét a hónap végére ígérik. De a nagykörúti megállók a Mars térnél még az idén sorra kerülnek.

Belvárosi hídjavítás a jövő hét végétől

Kész a Belvárosi híd felújításának menetrendje. Megírtuk: jövő szombaton kezdődik, és augusztus 18-áig tart. Óriási dugók várhatók. Július 18. és augusztus 1. között egy sávra szűkül a híd. Utána egy hétig se ki, se be: nem mehet fel rá senki. Augusztus 9. és 18. között félpályát oszt be a tömegközlekedés, mentő, tűzoltó, biciklis, gyalogos. A többiek augusztus első három hetében csak a Bertalan hidat használhatják.

Olvasóink írták

 • 19. szegedifiú 2009. július 10. 22:28
  „Útfelbontások:
  Ma döbbentem láttam a Széchenyi téren, a Kerek Perec és az Erste között nincs járda, felszedték! Emlékezzetetek rá: 2-3 (?) éve csináltak itt "felújítást" valami eszement hozzáértő javaslata alapján a buszmegállókat díszkővel rakták ki! Kb 1 hónapig bírták, süllyedés nélkül. A 6 éves fiamnak ennél már most több esze van! Őt kellett volna megkérdezni, mit kell ott csinálni!
  Vagy tényleg a pénzek lenyúlásáról szól a dolog????? Itt biztos!!!!!!!!!”
 • 18. antikos 2009. július 10. 20:13
  „Az a baj, hogy max egy hét alatt kész lehetne egy utca. Nem 1-2 embernek kellene lézengenie az árkokban, hanem legalább 30-40-nek. Kiásni, rákötni, nyomáspróba, visszakötni, betemetni, plusz aszfalt aztán kész is van. csak ez nem biznisz. Miért? Így el lehet kérni 30-50 millát két hónapért, amíg egy hétre nem fizetnének ennyit. No meg profi szervezők is kellenének...No komment...”
 • 17. Mathiasking 2009. július 10. 15:59
  „Kérdés: mennyibe fog kerülni az útburkolat rekonstrukciója, mire megcsinálják a SZVSE pályánál a körforgalmat. Az elterelés miatt az elterelt kamionok szarrá teszik az utakat! Nálunk tervszerűen ész nélkül dolgoznak a közutakon! Főleg a javítások miatt. Nem várok csodákat, de olyan ember, mint a polgármesterünk lenne a kormányfő, mivel még mindig megvannak az álmai erről, csak a kongresszusnak kellene rámondania az áment, régen rossz lesz az országnak.
  Emlékszem, hogy korábban már említettem ezt.”
 • 16. apucika1977 2009. július 10. 15:30
  „gardista, igazad van, télen sokkal könnyebb feltúrni az utcákat, s gondolom ha gazcsövet cserélnek például, akkor nem köll elzárni a gazt legalább egy kis időre... Egyébként, ha külföldi a turista, akkor értékeli a munkalatokat, mert latja hogy történik/javul valami, gondolod például németben nyáron nincsenek semmi útjavítások, stb.? Ha viszont magyar a turista, nyilván a közlekedési megszorításokról fog panaszkodni...
  Egyébként tök mindegy hogy nyáron vagy télen feltúrjak az utakat, mindig jár egy kis kellemetlenségel - valamit valamiért!”
 • 15. gardista1122 2009. július 10. 15:10
  „apcika,nem a turista szezon közepén kell csinálni,hanem mondjuk télen,amikor is sokkal kisebb a forgalom.Nem voltak nagy minuszok idén-lehetett volna dolgozni.”
 • 14. gardista1122 2009. július 10. 15:08
  „op-tok autosok :P”
 • 13. hamankato 2009. július 10. 14:21
  „Szeretnék információt arról,hogy mikor zárják le a SZVSE pályánál a kereszteződést.A közlekedést addig be kell,hogy gyakoroljam,mivel naponta többször kell arra autóznom munkaügyileg.

  Erről kérnék PONTOS információt,cikket!!!”
 • 12. varadipal 2009. július 10. 14:09
  „11., Apucikának igaza van. A cikk is optimista, szinte kedvet csinál.Nem hogy örülnének, hogy az adóból legalább ennyi erre is jut.Kibírjuk a torlódást, és örülünk a végének. A Kossuth-Rokusi kereszteződésről nem tud senki semmit? Most még nagy a kamionzaj az ablakom alatt. Kezdehetnék a körforgalom építést is.”
 • 11. apucika1977 2009. július 10. 13:48
  „Ha nem csinálnak semmit, akkor az a baj, ha meg csinálnak valamit, akkor az is baj... Gratulálok! Minek is aljon az ember pozitívan a dolgok hoz, ha egyszerűen minden szar. De rossz lehetne ha nem lenne min panaszkodni...”
 • 10. CID 2009. július 10. 12:21
  „Lehet, hülyeséget írok, de a gázcső cserét nem a DÉGÁZ fizeti ?”
 • 9. frakk 2009. július 10. 12:19
  „Ezért nincs improduktív beruházás, azaz termelő vállalatok létrehozása. Ott ritkán megy vissza a zsebekbe a pénz.
  Tehát marad Szeged csinosítása, tódozgatása fótozgatása, egyik útszegély 10 cm -rel arrébb építése, majd 8,25-cm-rel való visszahozása. Lehet ezzel 2 embernek munkát adnak, de az adófizetők pénzéből a közösből mennyit vonnak ki?? Azzal , hogy díszbukolaton fogjuk megközelíteni az új kendergyári plázát, én semmi produktivitást nem látok.”
 • 8. Mathiasking 2009. július 10. 11:42
  „Semmi másról nem szól a dolog, csak élhetetlenebbé tenni a várost! De nem feledkezek meg arról sem, hogy a lenyúlás teljes gőzzel üzemel! Mibe kerül ez a városnak? Teljesen mindegy, mert a 15% zsebbe megy a közbeszerzési eljárás ellenére, ha volt egyáltalán! Kíváncsiságom határtalan, jó lenne, ha valaki érdemlegesen megtudna nyugtatni, hogy mind ez a polgárok érdekeit szolgálja majd!
  A Szentháromság utcai útburkolati rekonstrukciót hirdető tábla kint van a régi OTI-nál, de az átadást követő 3 héten belül a 10.szám előtt csőtörés miatt felbontották, 10 hétig úgy maradt, majd trehány módon befoltozták. Mi várható a többinél? Ugyan ez?”
 • 7. geza 2009. július 10. 11:22
  „Szép dolog hogy csinálják, de miért a "túrista" szezonban?
  Szép látvány a feldúrt belváros,”
 • 6. TomeeFiesta 2009. július 10. 10:36
  „most melyik a jobb? pár hét zaj por és munkás gödrök vagy pár évmúlva egy nagy gázrobbanás mondjuk télen csinálnák ezt?”
 • 5. antikos 2009. július 10. 10:31
  „Barmok lezárják félpályán a Szt. György tér környékét, amikor csak az új híd lesz járható!!!!

  Káromkodni van kedvem....”
 • 4. frakk 2009. július 10. 10:00
  „pitiáner banda, csak ilyen kis felbontásokat végeznek rendszeresen. Az alagúttal az a gond nem látványos, mert lent dolgoznak a mélyben. Bár egy Tisza alatti alagút jó sokba kerülne ám. Nem is értem miért nem kötik meg a pályázat nélküli szerződést már most a leköszönés előtt.”
 • 3. kiskacsa 2009. július 10. 09:47
  „Olyan jó lenne egy alagút is! Igazán hiányérzetem van nélküle...”
 • 2. Mil 2009. július 10. 09:29
  „EZ biza így van. Ami ebben a városban folyik az sok esetben tipikusan az ássunk két gödröt jó pénzért, és az egyikből kitermelt földdel temessük be a másikat tipikus esete :) MAgyarul értelmetlen, felesleges beruházások. Ez azonban nem feltétlenül rossz dolog ebben a válságban, mert munkahelyeket biztosít. Na meg lenyúlási potenciált is.
  Pl. elkezdték feltúrni a buszmegállókat-némelyiket fogalmam sincs miért. Ami viszont tényleg szar, azt nem kezdték el csinálni.”
 • 1. frakk 2009. július 10. 09:24
  „Úgy nem tudják kivenni a kasszából a lóvét, hogy bankbetétben van. Vállalkozói megbízásokat kell adni, körforgalmakat, járda emeléseket, útjavításokat, önkormányzati lakásfelújításokat, irodai megbízásokat, tanácsadói szerződéseket kell kötni. Abban van a pénz kérem, sőt Ti is elégedettek lesztek. Mindenki jól jár-- 21 sz új relativitás elmélet:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél áron a füredi öbölátúszásra

Szeged - 50 százalékos alkalmi kedvezményt ad a MÁV annak, aki vonattal utazik a szombati… Tovább olvasom