Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Szeged napja, hídi vásár, gyereknap

Szeged – Minden ezen a hétvégén lesz: véget ér a borfesztivál, teljesen kiszorítjuk az autókat a belvárosból.
Szeged napja
Péntektől vasárnapig a Maty-éri Szegedi Olimpiai Központban a kajak-kenu világkupán szurkolhatnak a sportszeretők. Szombaton délelőtt 11 órakor Szeged új díszpolgára, Trogmayer Ottó nyugalmazott múzeumigazgató, régész fogad örökbe könyvet a Somogyi-könyvtárban, 11 és 16 órakor fúvóskoncert lesz a Klauzál és a Dugonics téren. Vasárnap 11.30-kor hősök napi ünnepséget és koszorúzást tartanak a Hősök kapujánál, az Aradi vértanúk téren. Keresse a Délmagyarország csapatát a XX. Szegedi Borfesztiválon a Széchenyi téren, hétköznapokon: 16–20, hétvégén 14–20 óráig. Kollégáink várják Önöket a Kincs téren és a Dugonics téren is, péntek, szombat és vasárnap 14–20 óra között. Akciók, kedvezményes előfizetés, nyereményjátékok!

XV. Szegedi Hídi vásár
Szeged, Belvárosi híd, Híd és Oskola utca, szombat–vasárnap
A színes forgatagban magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek kínálják portékáikat a forgalom elől lezárt hídon.Haditábor
Szeged, Dugonics tér, péntek–vasárnap

Ízelítő a programokból (péntek: táborállítás): Felvonulás a részt vevő csapatokkal (Dux Ruizorum – Szent Imre Testőrség, Hollószárny Lovagrend, Sasíjászok Nomád Hagyományőrző Csoport, Szegedi Sorgyalog Hagyományőrző és Kulturális Egyesület), középkori mesterségek bemutatása, csapatbemutatók, korismertetések, tűzgyújtás ősi módon, törpe Toldi – erőpróba gyerekeknek, a Magyar Agár Hagyományőrség bemutatója. Állandó programok: játszóház, rajzolás, kardvívás, középkori totó.

A színházakban

Szegedi Nemzeti Színház

Péntek, 18.00: Mátyás mesék
Szombat, 19.00, vasárnap 15.00: Hoffmann meséi

Kisszínház
Péntek, 19.00: Az öreg hölgy látogatása
Szombat, 19.00: Toldi
Vasárnap, 19.00: Elling és Kjell

Pinceszínház
Péntek, 19.30: Hatan pizsamában

Kövér Béla Bábszínház
Péntek, 14.30: Rév Fülöp
Kincs tér
Szeged, Dugonics tér, péntek–vasárnap
Május 23., péntek
10.00-tól:
Grimm-Busz Színház, Csorba Kata – Félszárnyú Tündér, Gőzerő, magyar mesecsokor, Pumpkins, TáncTér, ByTheWay, táncház a Ménkű Bandával.

Május 24., szombat
9.00-tól:
fúvószenekari találkozó, résztvevők: Mezőhegyesi Fúvós-
zenekar, Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar, Kunszentmártoni Városi Fúvószenekar, Csanádpalota Városi Ifjúsági Fúvószenekar, Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar,
15.00-tól: magyar kutyafajták bemutatója, nemzetiségi gála a Nemzetiségi Napok keretében, JackDanimalZ, Csipa és a Kisamerika.

Május 25., vasárnap
10.30-tól:
„A zene legyen mindenkié"– koncertek a Rotaract szervezésében jótékonysági gyűjtéssel: Dodgem, Tabatabai Nejad Flóra énekel, Tabatabai Nejad Petra és Börcsök Balázs táncol, Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar, Kőnig Szalonzenekar, nemzetiségi gála a Nemzetiségi Napok keretében, Blues Bell, Molnár Dixieland Band, SKAtch.

Gyermeknapi próbák, Délmagyarország családi délután
Hódmezővásárhely, szombat, 9 órától

A Hódtói, Népkerti, Damjanich utcai, Európa parki és Béke-telepi játszótereken bátorság- és ügyességi próbákon vehetnek részt (nevezés: családi 500, csapat 300, egyéni 500 forint) a családok, baráti társaságok a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány gyermeknapján, amelyhez lapunk is csatlakozik családi délutánnal. A próbák teljesítésével szerzett tallérok nyereménysorsoláson vesznek részt 16 óra után a Hódtóban, a görkorcsolyapálya mellett. Utána gyermekkoncert szórakoztatja az apróbbakat, majd Lányi Lala és Kocsis Tibor lép fel. Bemutatót tart a katonaság, a rendőrség, a mentők, a polgárőrök. 13 és 16 óra között a Népkerti játszótéren, a Délmagyarország családi délutánján szerencsekereket is forgathatnak a résztvevők: minden forgatás nyer, a gyerekeket pedig Breki-sarok várja.Gyermeknap
Szombat–vasárnap
Szeged

Szombaton és vasárnap 10 órától az újszegedi Partfürdőn tartanak gyereknapot, ízelítő a programokból: szombaton 10 órakor kezdődik a Pick Szeged kézilabdacsapata vs. Diapolo-Szeged vízilabdacsapata bográcsos főzőbajnokság, 14 órától a 24 órás palacsintasütés, 20 órától BL-döntő-közvetítés óriáskivetítőn. Vasárnap 10 órakor indul a program Raksa Bernadett gyermekkoncertjével, lesz lufihajtogatás, arcfestés, csillámtetoválás, lovaglás, sárkányhajózás, színház, kézműveskedés, zumba- és tánctanítás, görkori-bemutató, aszfaltrajzverseny, nyuszisimogató, ugrálóvár, játszóház. A belépő gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek 200 forint (lefogyasztható). A Szegedi Szabadtéri Játékok szombaton rendez gyereknapot, 10 órától bejárhatják az érdeklődők az új színpadot és a kulisszák mögötti teret, 11 órától gyereknapi műsort ad a Szeged Táncegyüttes, 12–13 óra között nézőtéri fotózás lesz Dusha Bélával. A belépés ingyenes, jegyeket a Fesztivál Jegyirodán kell igényelni. Vasárnap 8.30-tól 12 óráig rendezi a Móra Ferenc Horgász Egyesület XI. Gyermeknapi Horgászversenyét a Salakoson a 2000-ben és az azután született gyermekek számára. Nevezés a Csőnél 7.30-tól, minden gyermek díjazásban részesül. A Szent-Györgyi Albert Agórában rendezik vasárnap a városi gyereknapot, ízelítő a programokból: meseelőadások, az Agóra művészeti csoportjainak gálaműsora, a Mókás Bocsok Bábcsoport bemutatói, ugrálóvár, kézműveskedés, élő társasjáték az udvaron, ügyességi és logikai játékok, Teddy Mackó Kórháza, tudományos kísérleti bemutatók, marcipánszobrászkodás, szépségszalon. Belépő nincs.

Csongrád
Vadnyugati gyereknap kezdődik 10 órától a csongrád-bokrosi Vadnyugati Városban: a program 10.30-kor vadnyugati vetélkedővel kezdődik, de lesz a nap folyamán vadászmadár-bemutató, countrykoncert, óriáshamburger-evő verseny, lovasbemutató egyedülálló ostoros műsorszámmal, western show, korhű fotózás, állatsimogató, pónilovaglás. Részletes program: www.vadnyugativaros.hu.

Makó
A Hagymaház szabadtéri színpadán tartják Makón a gyereknapot vasárnap 11 és 19 óra között, ízelítő a programokból: labirintus óriási bábokkal, akadálypályás csúszda, dühöngőketrec, gombaugráló, légvár, arcfestés, népi fakörhinta, iciripiciri játszótér, pónilovas kocsikázás, Disney óriás játszótér. Fellép a Forgatós Táncegyüttes, a Makói Majorette Egyesület, a Szegedi Miniszínház, a Hahota Gyermekszínház, a Csiga Duó, Hevesi Imre és a Zűrzavar zenekar, a program Grimm-Busz-bulival zárul.

Gyógynövénygyűjtő túra
Fehér-tó, Ásotthalmi Emlékerdő, szombat

Gyógynövénygyűjtő túrán vehetnek részt az érdeklődők dr. Sipos Tiborral, az „alföldi füvesemberrel". Találkozó: 9 órakor a Tisza-
völgyi Bemutatóháznál (szegedi Fehér-tó, Szegedtől 18 kilométerre; E5-ös út, 157. kilométer, a szatymazi temető helyközi buszmegállótól 50 méterre). Program: „Az Alsó-Tisza-völgy természeti értékei" kiállítás megtekintése; terepi madarásztúra Fehér-tón; gyógynövények felismerése, gyűjtése. Részvételi díj: felnőtt 600, gyerek 400 forint/fő. Este 20 órától az éjszaka hangjait ismerhetik meg a túrázók az ásotthalmi emlékerdőben. Találkozó: 20 órakor Ásotthalmon, a Fenyő Panzió parkolójában, leszállás az „Ásotthalmi elágazás" buszmegállónál. Infó, jelentkezés: Krnács György, 30/445-8293.

Tájházi Kincskereső
Szeged, Alsóvárosi Napsugaras Tájház, szombat, 10–13 óráig

Kézműves-foglalkozás – papírmerítés. A foglalkozáson a résztvevő gyerekek megismerkednek a papírmerítés technikájával, és maguk is készíthetnek papírképeket (képünk illusztráció). A foglalkozás ára: 400 forint/fő. További információ, a tájház egyéb programjai: 30/501-2822, szegedalsovarosi.tajhaz@gmail.com, www.napsugarashaz.hu.

Hüllőkiállítás és börze
Makó, Hagymaház péntek–vasárnap, 9–19 óráig

Állati napok – kiállítás és börze közel ötven állatfajjal (hüllők, krokodil, óriáskígyó, kaméleon), kristályokkal, marokkövekkel és ásvány ékszerekkel. Belépő: 350 forint, csoportos, diák, nyugdíjas: 250 forint, 4 éves kor alatt díjtalan. Infó: www.hullozoo.hu.

Repüléstörténeti emléknap
Algyő, Szabadidőközpont, vasárnap, 10 órától

A XI. Algyői Repüléstörténeti Emléknap és a Hősök Napja mellett családi gyermeknapot is tartanak Algyőn. A gyerekeket arcfestés, kézműves játszóház, ugrálóvár, népi és történelmi játékok várják, a lovaspályán lovas kocsizás és játékos ügyességi vetélkedő lesz. A Bergengóc Zenegóc zenekar műsora 10.30-kor kezdődik, 14 órától kutyás bemutató, majd vitézi találkozó következik az első világháború centenáriumának jegyében, 17.30-kor fellép Fluor Tomi. A hősökre és a repülés algyői áldozataira 10 órától emlékeznek a Csanádpalotai Ifjúsági Fúvószenekar és az I. Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrző Egyesület közreműködésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek idő, apróbb-nagyobb záporokkal

Utóbbiak vasárnap fordulhatnak elő. De könnyen lehet, megússzuk nélkülük. Tovább olvasom