Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Szeged napja: készülődik a város – Holnaptól borfesztivál

Az utolsó simításokat végezték el a holnap megnyíló 13. borfesztivál pavilonjain tegnap. Lázasan készülődik a város Szeged napjára és az azt kísérő programokra.
„Borfesztivál, hídi vásár, koncertek" – tanulmányozta Sós Kornél és Barna Gábor tegnap délelőtt a Széchenyi téri plakátot, ami a Szeged-napi ünnepségsorozat programjait hirdette. A fiúk elsőéves egyetemisták, Pest megyeiek. – Mivel tavaly még nem itt tanultunk, kíváncsian várjuk, milyen lesz a borfesztivál és a hídi vásár hangulata. A pénteki koncertek a Móra parkban biztosan jók lesznek: a Zanzibart és az Irigy Hónaljmirigyet tervezzük meghallgatni – mondták.

– Többször kellene ilyen hosszan elnyúló ünnepséget rendezni, ha ezen múlik, hogy ilyen szépen kicsinosítják a várost – adott hangot elégedettségének a nyugdíjas Nagy Sándorné.

120 borász, 22 borvidék

Mintegy 120 borásszal kezdődik el holnap a Szeged-napi ünnepségsorozat, a 13. szegedi borfesztivál megnyitója a Széchenyi téren. A vendégek 22 borvidék nedűit kóstolhatják végig. A hatnapos ünnepségsorozatba új helyszínként a Móra-kert, a Dugonics és a Dóm tér is bekapcsolódik. Előbbi helyen koncerteket, utóbbin régiségvásárt tartanak. Május 19-én lezárják az autósok és a tömegközlekedés előtt a Belvárosi hidat: itt a hídi vásár nyitja meg kapuit, 180 kézműves részvételével. Az ünnepségsorozat május 20-án, este fél tízkor tűzijátékkal zárul a Móra parkban.

 
Gőzerővel dolgoztak a borfesztivál pavilonjain: a legtöbbre már a cégéreket szerelték. – Azt hiszem, nem kell majd szégyenkeznünk a turisták előtt – mondta az idős Nagy Sándorné. Szégyen? Mint az elmúlt napokban megírtuk, a hullámtér igencsak szemetes, elhanyagolt volt. S bár még pénteken elkezdték a rakpart megtisztítását, tegnap délben újra tucatnyi üres sörösdoboz, összetört üveg, a víz szélén ringatózó műanyag flakon csúfította a Móra Ferenc Múzeum és a Novotel Hotel közötti partszakaszt. Takács Gábor és barátja éppen itt fogyasztotta el tíz-
óraiját: az egyik gyorsétterem reggeli menüjét ették, a szemetet maguk mellé tették le. – Természetesen kidobjuk majd, hiszen a rakpartra levezető minden lépcsőlejáró mellett kukákat helyeztek ki – mondták a fiúk.

A borfesztivál pavilonjaihoz közeli sörözőben Szántó Antal – borozott. – A borfesztiválra biztosan kimegyünk az asszonnyal, de a árakat nem a mi pénztárcánkhoz szabták. Itt harminc forint a folyó bor decije, kint ennek már tavaly is vagy ötszörösét kérték el – mondta a férfi.

A Dugonics téren sétált Hargitai Endre és felesége. A budapesti házaspár elmondta, minden évben egy-egy hetet töltenek itt, rokonoknál. Tavaly megegyeztek: idén Szeged napjára időzítik a látogatást. – Ahogy a programokat nézzük, nem fogunk unatkozni. A koncertekre és a hídi vásárra éppúgy elmegyünk majd, mint a Dóm téri régiségvásárra – osztották meg velünk szegedi terveiket. Egy új programot is kitaláltak maguknak. – Szombaton láttuk a televízióban a Veszprém–Szeged bajnoki döntőjének első összecsapását. Szerda este ezért a sportcsarnok felé vesszük az irányt, és végigszurkoljuk a két együttes következő meccsét – magyarázta a férfi.

Hogy kinek drukkolnak? –Természetesen a Pick Szegednek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rigócsalád a másodikon

Fekete rigók korábban is laktak a forgalmas szegedi kereszteződésben álló bérház udvarán, ám idén az… Tovább olvasom