Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Szeged napja ünnepségsorozat május 15–20. között

Borfesztivál jótékonysági borárveréssel, Dugonics téri délutánok könnyed szórakoztató műsorokkal, Móra park koncertekkel, hídi vásár kézművesekkel, Dóm tér régiségvásárral. Már május 15-én elkezdődik a Szeged napjához kapcsolódó ünnepségsorozat.
Május 15-én rekordszámú, mintegy 120 borásszal kezdődik el a 20-án záruló hagyományos borfesztivál a Széchenyi téren. Szeged napját – május 21-ét – ünnepelheti a város hat napon át, hat különböző helyszínen, programkavalkáddal. A Széchenyi tér mellett a Dugonics és a Dóm tér, valamint a Móra park kapcsolódik be a műsorba programjaival, mindegyiknek a könnyed szórakoztatás a célja. A Móra park sztárvendégei a Bikini, a Crystal, az Irigy Hónaljmirigy, Gáspár Laci, a Zanzibar és Demjén Ferenc. A Dóm téren régiségvásárt tartanak. A borfesztiválon 22 borvidék mutatkozik be, lesz borverseny, idén először boregyetem, valamint jótékonysági árverés.

Május 19-én további helyszínekkel bővül a fesztiválnegyed, a lezárt Belvárosi hídon és a Híd utcában kezdetét veszi a hídi vásár, 180 kézműves részvételével. Idén 2005-höz képest megduplázódott a borfesztivál kiállítóinak, valamint a hídi vásár kézműveseinek száma – mondta el Szélpál Gábor, az ünnepségsorozatot szervező Városkép Kft. ügyvezető igazgatója. Felmérésük szerint 2006-ban 150 millió forint turisztikai tőke áramlott a városba, az idelátogatók háromezer vendégéjszakát töltöttek el Szegeden. Az ünnepségsorozat 20-án este 21.30-kor a Móra parkban tűzijátékkal zárul.

A részletes programot megtalálhatják honlapunk Programkalauzában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenmilliós alapból támogat a megye

Maga is szegény, de spórolt pénzéből segíti az építkezésekre, beruházásokra készülő településeket a… Tovább olvasom