Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Szegeddel és egymással ismerkednek a gólyák

Szeged - Előkészületekkel, beiratkozással, költözéssel telik a hét az egyetemistáknak, jövő héten kezdődik ugyanis az oktatás. A Szegedre költöző elsőévesek a várossal és egymással is ismerkednek.
– 2 órája állunk sorban – mondta Wittek-Vidra Teodóra a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tegnap délelőtt 11 órakor.
Megkezdődött ugyanis a beiratkozás az egyetemen. Szükség van a felvételi papírra, a személyi igazolványra, a nyelvvizsga és az érettségi fénymásolatára, igazolványképre. Teodóra és barátnője, Horváth Evelin Nóra végre bejut a tanulmányi osztályra, itt már hamar végeznek. Regisztrálták őket, kaptak gólyakalauzt is.

Evelint romanisztika–spanyol szakirányra, Teodórát romanisztika–franciára vették fel. Nem sokszor jártak Szegeden az Öthalmi Kollégium gólyatáborán kívül, a várossal is most ismerkednek. Budapestről és Győrből érkeztek a Tisza-partra, albérletbe.

Szegeddel és egymással ismerkednek a gólyák. Fotó: Frank Yvette

Az egyetemmel, Szegeddel és egymással ismerkednek a gólyák.
 Fotó: Frank Yvette


A tanulmányi és információs központnál is egyre több az egyetemista, a kerékpártároló is majdnem teljesen megtelt. Igaz, a TIK még nyári nyitva tartással működik, de jövő héttől visszatér a szokásos beosztás. A környékbeli kocsmák, kávézók akciókkal várják a régi és új hallgatókat.

Első buli a JATÉ-ban

A jövő hétfői tanévkezdés utáni első buli a JATE-klubban érheti az egyetemistákat. A szórakozóhely ugyanis régi-új helyén, a Dugonics téri épület pincéjében nyit, valószínűleg bölcsészbulival.

– Túl vagyok a nehezén – kortyol egy nagyot 250 forintos söréből egy diák. Azt mondja: a délutáni eligazításra nem megy el, ott sok újat nem hallhat.
Ő Kecskemétről érkezett, járt már Szegeden, tudja, hogy kiváló egyetemi élet van erre. Beiratkozott, elintézte a diákigazolványát, felvette az óráit. Szerinte ennyi elég egy napra. Inkább azon lesz, hogy feltérképezze a környékbeli helyeket.

7841 gólya

A 7841 elsőéves hallgatóból államilag finanszírozott képzésre 5824, költségtérítéses képzésre 2017 nyert felvételt. Nappali tagozaton 6034, levelezőn 1706 gólya tanul majd. Alapképzésen 4638, mesterképzésen 1473, osztatlan képzésen 834, felsőfokú szakképzésben pedig 896 elsőéves hallgatója lesz a szegedi egyetemnek. A legtöbb gólyát, 2004 főt a természettudományi és informatikai kar üdvözölhet, őket követi a Juhász Gyula pedagógusképző kar 1603 és a bölcsészettudományi kar 1397 elsőéves hallgatóval.

Olvasóink írták

  • 1. Cartollina 2011. augusztus 30. 14:53
    „De szépek voltak azok az évek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csikktenger a játszótéren: több mint két éve büntethetnék a dohányzást

Tilos dohányozni a játszótereken, az oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális intézmények és a templomok bejárata előtt. Utánajártunk: betartják? Tovább olvasom