Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Szegeden a DK-sokat költöztetné a Jobbik

Szeged - Jobbikos költöztetési cunami indult. Vona Gábor a párt cigányozó mezőtúri képviselőjét költöztetné a Jobbik roma származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Tóth Péter szegedi jobbikos politikus pedig a DK helyi képviselőinek ajánl kvártélyt egy problémás önkormányzati társasházban. Vajon költözik-e Kardos Irén, Berkesi Ottó és Binszki József?
Gazdaságellenes a város 2015-ös költségvetése, melyhez huszonöt pontból álló módosító javaslatcsomagot nyújtott be a Jobbik - hangzott el ma Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő és Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnökének sajtótájékoztatóján. Rácz szerint semmi jóra nem számíthatnak a szegediek, ha a városvezetés által beterjesztett költségvetést fogadja el pénteken a közgyűlés.

Újabb térfigyelő kamerákat telepítenének

Rácz úgy vélte, hogy a büdzsé legnagyobb vesztesei a fiatalok és a rászoruló idősek. A Jobbik 25 millió forintos kerettel kezdeményezte egy fiatal vállalkozóknak szóló pénzügyi alap, valamint 30 millióval a rászoruló idősek támogatására szolgáló alap létrehozását, de több pénzt biztosítana a díjhátralékosokat segítő alapítványnak is. - Munkahelyteremtésre tavaly 75 millió forintot különítettek el, idén 50 millió forintot biztosít a város. Mi ezt a duplájára, 100 millió forintra emelnénk - hangsúlyozta Rácz Tibor. A közbiztonság erősítése érdekében újabb térfigyelő kamerákat telepítenének Szegeden.

Rendészeti feladatokra költenék az antiszegregációra szánt 10 milliót

Tóth Péter elmondta, az antiszegregációs program idei, 10 millió forintos keretét teljes egészében az IKV-nak adnák a rendészeti feladatok ellátására, mert úgy látják, egyre több a problémás önkormányzati bérlakás, ahol meg kellene erősíteni a portaszolgálatokat. Ez pedig többletköltséget igényel. A képviselő közmunkásokkal újíttatná fel a betonlapos járdákat, mégpedig úgy, hogy emelné a közfoglalkoztatottak számát - csak a környezetgazdálkodásnál 90 főre. Tóth szerint nem igaz, hogy nincs Szegeden ipari terület, ahogy azt a városvezetés állítja. A politikus inkubátorházakat építésével ösztönözné a fiatal vállalkozásokat, mert szerinte Szeged más megyei jogú városokhoz képest leszakadóban van. Állítása szerint tavaly Győrben 3,7 milliárd forinttal emelkedett az iparűzési adóbevétel. - Ez Szegeden már évek óta 7,4-7,6 milliárd forint között stagnál. Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ipari beruházók jöjjenek a városba - hangsúlyozta Tóth Péter. A Jobbik mintegy 200 millió forintot csoportosítana át a költségvetésben a módosító javaslataival. Hogy honnan vennék el a pénzt? Például az önkormányzati kiadványokra szánt keretből.

Tóth Péter: A DK próbálja kijátszani a fasiszta kártyát

A Demokratikus Koalíció elnöke, Binszki József önálló képviselői indítványt nyújtott be, melyben az IKV kezelésében álló Székely sori társasház kapcsán kéri a közgyűlést, határozatban ítélje el a testület "a Jobbiknak az Új Magyar Gárda rendészeti, illetve rendészeti jellegű feladataiba történő bevonásra tett kezdeményezését." Tóth Péter úgy vélte, komolytalan szinten politizál a DK Szegeden, amely szerinte nem a megoldásokat keresi, hanem "riogat, a fasiszta kártyát próbálja kijátszani, de ezt már megszoktuk Gyurcsánytól és a bandájától." Elmondta, ők továbbra is kimennek a problémás bérlakásokba, ha jelzést kapnak, feltérképezik a helyzetet, és próbálnak megoldási javaslatokat tenni. Tóth Péter módosító indítványt nyújtott be Binszki javaslatához, amelyben egyebek mellett azt javasolja a DK helyi képviselőinek, hogy költözzenek néhány napra valamelyik problémás szegedi bérlakásba, és ismerkedjenek meg az ott élők gondjaival, problémáival.

Kevesebb ideig, kevesebb pénzért

A szegedi kiskertekből május 1. és október 31. között szállítanák el a szemetet, amiért az éves díj 50 százalékát kellene fizetniük a tulajdonosoknak. Tóth Péter azt javasolja, hogy a szemétszállítást csak a nyári hónapokban, június 1-től augusztus 30-ig végezzék - és csak az éves hulladékszállítási díj 25 százalékáért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha ő beteg, mi is rosszul érezzük magunkat

Vajon magánügy-e egy befolyásos ember egészsége? Hogyan indít el egy színésznő nyíltan vállalt… Tovább olvasom