Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Szegeden a Vígszínház

Szeged - Marton László rendezésében, Lukács Sándor, Benedek Miklós és Tornyi Ildikó főszereplésével június 5-én 16 órától és 19.30-tól a Szegedi Nemzeti Színházban tartja a Játék a kastélyban előbemutatóját a Vígszínház társulata.
– Fontos állomása a próbafolyamatnak a szegedi előbemutató. Ez az első alkalom, amikor közönség előtt játsszuk a Vígszínházban csak októbertől látható új produkciót. New Yorkban is először az off-Broadwayn tesztelik a leghíresebb előadásokat, mielőtt bekerülnek a Broadwayre. Szeged az ország egyik szellemi központja, ahol rangot jelent először megmutatni valamit. Most is nagy izgalommal készülünk – mondja Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabjának egyik főszereplője, Lukács Sándor, akit az elmúlt években a vígszínházi vendégjátékok alkalmával már többször is láthatott a szegedi közönség.

– Szép sikerrel vendégszerepeltünk tavaly Esterházy Péter Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című darabjával. Amikor a kilencvenes években Szegeden tartották az Országos Színházi Találkozót, egy másik Esterházy-darabot, a Búcsúszimfóniát játszottam a régi zsinagógában. A Sylviát is szerette a közönség. Szinetár Miklós rendezésében 1976-ban a Dóm téren huszonévesen én lehettem az ország legfiatalabb Lucifere. Szeged számomra varázslatos hely, csupa szép emlékem fűződik hozzá – meséli a Prima Primissima-díjas színész.

Bár Marton Lászlónak a Játék a kastélyban lesz az első Molnár Ferenc-rendezése, a Vígszínháznak mindig híres Molnár-előadásai voltak, annak idején még Ruttkai Évával, Darvas Ivánnal, Latinovits Zoltánnal.

Lukács Sándor varázslatosnak tartja Szegedet. Fotó: DM/DV
Lukács Sándor varázslatosnak tartja Szegedet.
Fotó: DM/DV

– Szinetár Miklós a nyolcvanas években megrendezte a Vígben a Játék a kastélybant, kuriózum, hogy 17 év múltán most új csapattal, más koncepcióval újra én játszom benne Almády rendkívül szellemesen megírt szerepét – hangsúlyozza Lukács Sándor. Azt is hozzáteszi: – Molnár Ferenc darabjaira jellemző a vitriolos, szellemes, virtuóz nyelvezet és cselekményszerkesztés. Rá szokták sütni, hogy a bravúr és a csillogás mögül hiányzik a tartalom, a mélység. Szerintem, ha jó színészek játsszák ezeket a remek szerepeket, akkor meg lehet mutatni a mélységeket, hiteles emberábrázolásra is nyílik lehetőség. Annie szerepét nagyon tehetséges, fiatal kolléganőm Tornyi Ildikó játssza, aki már több előadásban, például Szép Ernő Lila ákácának főszerepében is bizonyított. Együtt játszunk A Tündérlaki lányokban és a Vörös és feketében is, bízom benne, hogy a szegedi közönség is megszereti.

Blogol és verset ír

Verseskötetei után Lukács Sándor vígszínházi blogját is jól fogadta a közönség. Ha néhány napot kihagy, már követelik az új bejegyzéseket. A blogolást jó kapcsolattartási lehetőségnek tartja a publikummal. Jung Zseni fotóművésszel közös albumon dolgozik: a női testet és a természetet összekapcsoló fekete-fehér fotóciklusokhoz ő írt szövegeket, verseket. A különleges kötet karácsonyra jelenik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor közös a hivatás

Szeged - Ha nemcsak a magánéletünket, a munkánkat is kedvesünkkel osztjuk meg, könnyen unalomba vagy vérre menő vitákba fulladhat a kapcsolat. Tovább olvasom