Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Szegeden az előírtnál jóval több a levélszekrény

Magyarország, Szeged - Hétezer lakosra legalább egy postaládának kell jutni annak ellenére, hogy az elmúlt években több levélgyűjtőbe hetente mindössze egy-két darab küldemény kerül. Sok levélszekrény a postahivatalok előtt található.
Felére csökkent az utcai postaládák száma a megyében, átlagosan tíznél kevesebb küldemény landol naponta a szegedi postaládák kétharmadában, hiszen az internet korában sokkal kevesebb küldeményt dobunk beléjük – írtuk 2011-ben, miután a Magyar Posta Zrt. lecserélte csaknem a teljes állományt. Négy éve Szegeden 45 levélgyűjtő szekrény üzemelt.

– Nemrég akartam feladni egy levelet, és nem találtam egyetlen postaládát sem a városban amerre éppen az utam vitt. Így nem volt más választás, mint bevinni a postára, ahol beveszik a leveleket. A Vértói úti posta előtt viszont volt levélgyűjtő szekrény, majd később ugyanezt láttam a szegedi nagyposta előtt is. Nem látom értelmét, hogy a megmaradt postaládák miért pont a posták előtt vannak? – kérdezte egyik olvasónk.

Fotó: Schmidt Andrea
Több postaládába csak hetente egy-két boríték kerül.
Fotó: Schmidt Andrea

– A Magyar Posta Zrt. hétezer bejelentett lakóhellyel rendelkező lakosnál nagyobb számú községben és városban, valamint a főváros kerületeiben köteles levélszekrényeket elhelyezni úgy, hogy minden hétezer lakosra legalább egy levélgyűjtő szekrény jusson. A posta ezt a kötelezettségét Szegeden magasan túlteljesíti, ugyanis a lakosságszám alapján Szegeden 24 darab levélszekrény üzemeltetése lenne kötelező, ezzel szemben 42 van belőlük. A posták előtti levélgyűjtőkkel elsősorban azt kívánjuk biztosítani, hogy aki rendelkezik bérmentesített küldeménnyel, az nyitvatartási időtől függetlenül is fel tudja adni a levelét. A kihasználtságmérések azt mutatják, hogy a posták előtti postaládák kihasználtsága általában jelentősen magasabb, mint a települések egyéb részeiben, ezért van a legtöbb posta előtt levélgyűjtő szekrény – tájékoztatott Apáti-Tóth Kata.

A Magyar Posta Zrt. szóvivője elmondta: az utcai postaládákba dobott küldemények mennyisége az elmúlt évtizedben drasztikusan csökkent, ma már vannak olyan postaládák, amelyekbe hetente egy-két darab küldemény kerül. Ennek ellenére az elmúlt években országosan csak néhány postaládát szerelt le a Magyar Posta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50-en váltanak életmódot Kisteleken

Közel ötvenen vesznek részt az idei kisteleki életmódváltó programban. Dietetikus és sportedző segíti a jelentkezők fogyását 12 héten át, mindenki a lehetőségeihez igazítva étkezhet és tornázhat. Tovább olvasom