Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Szegeden dolgozik a legkeményebb mentős: kommandóssal szemben is megállta a helyét a küzdősportgálán

Szeged, Kistelek - Egy aranyéremmel és egy második helyezéssel tért haza a hétvégi TEK Budo- és küzdősportgáláról Sípos Dániel. A szegedi mentőállomás mentőtisztje egy válogatott birkózóval szemben is végig helytállt, aki ráadásul első vonalas kommandós. A kétgyerekes édesapa csak hobbiból sportol: munka utáni stresszlevezetésként jár le az edzőterembe.
A legkeményebb mentősként emlegetik a hétvége óta Sípos Dánielt. A szegedi mentőállomás 32 éves mentőtisztje ugyanis két sikeres küzdelemmel tért haza a belügyi szerveknél dolgozók, illetve mentők számára rendezett TEK-gáláról. Bár ő ezt a címet szerényen visszautasítja, tény, hogy kemény mezőnyben bizonyított. Ezen a versenyen a Global Grappling szerint küzdöttek a versenyzők, ami azt jelenti, hogy különböző küzdősportok képviselői mérhették össze tudásukat egy egységesített szabályrendszer alapján. A szegedi mentőtiszt Gi-grapplingben nem talált legyőzőre, de a cage-grapplingben elért második helye talán még a megszerzett aranynál is nagyobb sikernek számít.
Erejének időnként hasznát veszi a munkájában is. Fotó: Kuklis István
Erejének időnként hasznát veszi a munkájában is. Fotó: Kuklis István

– Mivel a ketrecben zajló küzdelemben tavaly nyertem, idén egy csúcskategóriás ellenfelet kaptam – mesélte Sípos Dániel. – Nehézsúlyban ez volt az egyetlen küzdelem, mivel a válogatott birkózóval, aki éppen az olimpiára készül, ráadásul első vonalas kommandósként dolgozik, senki más nem akart kiállni. Gyakorlatilag én is esélytelennek tartottam magam, ezért azt, hogy a küzdelem végig ment, vagyis tartottam magam ellene, hatalmas sikernek értékelem.

A szegedi mentős egyébként csupán hobbiból sportol – ahogy mondja, a munka utáni stressz levezetése miatt tartja fontosnak, hogy mozogjon. – Sokáig dzsúdóztam, azt azonban a főiskola alatt befejeztem. Amikor elkezdtem dolgozni, néhány év kimaradt, de aztán éreztem, hogy hiányzik, ezért újrakezdtem. Olyan dzsúdócsoportot nem találtam, ahol fejlődni tudtam volna, így 5 éve elkezdtem a grapplinget és a brazil ji-tsu-t.
Sípos Dániel Szegedre és Kecskemétre is jár edzeni, a két klub ugyanis más-más területen tud segíteni neki a felkészülésekben. Emellett pedig Kisteleken, ahol él, gyerekekkel foglalkozik – nekik tart edzéseket.
Sípos Dániel mentőtisztként életet ment, szabadidejében viszont a tatamin harcol.
Sípos Dániel mentőtisztként életet ment, szabadidejében viszont a tatamin harcol.

– Sokan azt gondolják, hogy a küzdősportolók agresszívek, de ez egy rossz sztereotípia. Tapasztalataim szerint nagy részük átlagos, munka mellett hobbiból mozgó, intelligens ember – mondta a mentőtiszt, aki egyébként már egész családját megfertőzte sportszeretetével, hiszen felesége mellett két gyermeke is elkezdett edzésekre járni. Fizikai adottságainak és erejének viszont időnként hasznát veszi a munkájában – mert ahogy fogalmazott, bár a mentők mindenhova segíteni mennek, nem mindig fogadják őket barátságos körülmények között.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tepertővel és pálinkával ünnepeltek Mórahalmon - galéria

Tepertővel és pálinkával ünnepeltek Mórahalmon - galéria
Negyedik alkalommal rendeztek szombaton Mórahalmon pálinka- és párlatversenyt tepertőfesztivállal egybekötve. Tovább olvasom