Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Szegeden és Vásárhelyen is bombával fenyegettek

Szeged, Hódmezővásárhely - Ezúttal két Csongrád megyei városban is bombariadóval fegyegettek. Szegeden az Agrárkamarát, Vásárhelyen a helyi OTP fiókot nevezték meg célpontnak.
Két hónap alatt immár nyolcadik alkalommal volt bombariadó Szeged belvárosában. Egy ismeretlen kedden kora délután telefonált azzal, hogy bomba fog robbanni a Kossuth Lajos sugárúti Agrárkamara épületében.
A fenyegető azt hihette, hogy a délutáni csúcsban ismét káoszt okozhat Szegeden, de ahogy láttuk, ezúttal tévedett. A rendőrök mindössze a Kossuth Lajos sugárút–Párizsi körút, valamint a Kossuth Lajos sugárút–Szilágyi utca kereszteződésében és az ide vezető utcákban húztak fel kordont, mintegy 500 méteres szakaszt lezárva a sugárútból. A riadó a tömegközlekedési járművek közül mindössze az 1-es villamost érintette, amely helyett az SZKT hamar pótlóbuszokat állított be. A személygépkocsi-forgalom sem torlódott fel: a járművek a Madách utca érintésével érték el újra a Kossuth Lajos sugárutat. A járókelők pedig már fel sem vették az újabb forgalomkorlátozást.

A rendőrök a legnagyobb titokban kezelték az újabb fenyegetést, hiszen az eddig megszokottól eltérően szerkesztőségünk nem kapott sajtóközleményt róla. Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva minden kérdésünket elhárította az esettel kapcsolatban. Így nem kaptunk választ arra, hogy a fenyegető hova telefonált be, férfi volt-e vagy nő, és a hívás pontos idejét sem akarták elárulni.

Információink szerint a riasztás már a déli órákban történt, ennek ellenére a hatóság nem zárta le azonnal a területet. Hogy miért, erre szintén nem kívánt reagálni a rendőrség. Az Agrárkamara épületében késő délutánig kutattak bombakereső kutyákkal a robbanóanyag után, de – akárcsak az előző hét esetben – nem találtak semmit.

Kis szegedi bombatörténet

Október 28.: A rendőrségre telefonált egy nő, aki azzal fenyegetőzött, hogy bomba robban a Széchenyi téren a CIB Bank, a nagyposta és a városháza környékén. A hatóság beazonosította a hívás helyét, de nem akadtak a fenyegetőre.
November 17.: Egy ismeretlen férfi telefonált az Országos Rendőr-főkapitányságra: a szegedi Kiss Menyhért utca és a városháza között parkoló autókban robbanószerkezet hoz működésbe.
November 20.: Egy ismeretlen férfi az APEH központi számán közölte: a Bocskai utcai székházban két C4-es robbanószerkezetet helyezett el. Egy Anna-kúthoz közeli nyilvános fülkéből telefonált.
November 22.: Telefonon jelentette be egy ismeretlen, hogy bombát helyezett el a Lidl Áruházban. A rendőrök mindkét szegedi áruházat kiürítették.
November 24.: Telefonon kapott riasztást a rendőrség: ismét a szegedi APEH-székház felrobbantásával fenyegetett az ismeretlen. A délutáni csúcsforgalomban lezárták a Kossuth Lajos sugárutat és a Bocskai utcát. Bombát nem találtak.
December 8.: Ismeretlen férfihang jelentette be a szegedi rendőrség telefonügyeletén, hogy bombát robbant a bíróság épületében. Robbanószer után négy órán át kutattak a rendőrök, de semmit sem találtak.
December 19.: „Bomba fog robbanni a szegedi nagyáruházban" – telefonált be egy nő délelőtt a rendőrség ügyeletére. A rendőrök öt órán át keresték a robbanóanyagot, de semmit sem találtak.
December 30.: A szegedi Agrárkamara felrobbantásával fenyegetett egy ismeretlen. A Kossuth Lajos sugárút mintegy 500 méteres szakaszát zárták le a rendőrök, a kamarát átkutatták, de semmit sem találtak.

Rendőrségi forgalomirányítás a szegedi Kossuth Lajos sugárúton az Agrárkamara környékén. Fotó: Segesvári Csaba
Rendőrségi forgalomirányítás a szegedi Kossuth Lajos sugárúton az Agrárkamara környékén.
Fotó: Segesvári Csaba

Bombariadó Vásárhely belvárosában

Bombariadó miatt lezárták kedden Vásárhely belvárosát is, két és fél órára elterelték a 45-ös főút forgalmát. Egy ismeretlen azt közölte telefonon, hogy bomba robban az Andrássy úti OTP-fiókban.

Háromnegyed 1-kor egy ismeretlen férfi telefonon közölte (a rendőrség központi számát hívta, onnan értesítették a vásárhelyieket): délután 3 órakor bomba robban az Andrássy úti OTP-fiókban. Az épületben lakások is vannak. A rendőrök azonnal értesítették az intézmény vezetőjét, kiürítették az egész házat, a dolgozóknak, az ügyfeleknek és a lakóknak is távozniuk kellett. A helyszínen mintegy 200 méteres biztonsági zónában lezárták a Dr. Rapcsák András utat, az Andrássy utat, a Kossuth teret, egészen a Bethlen Gábor Református Gimnáziumig, a 45-ös számú főút forgalmát pedig elterelték.

A kiürített épületet bombaszakértők keresőkutyával átvizsgálták. Szerencsére nem találtak robbanószert. Három óra után 20 perccel feloldották a teljes zárat. Megindult a gyalogos- és gépjárműforgalom, a város élete visszazökkent a normális kerékvágásba. Az OTP-ben dolgozók visszatértek a munkahelyükre, a lakók pedig otthonaikba.

– Mindezzel azonban nincs vége az ügynek – nyilatkozta lapunknak Dezső József vásárhelyi rendőrkapitány. Elmondta: közveszéllyel való fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak. A kapitány elmondta, hogy ő 2005-ben tért vissza Vásárhelyre, azóta nem történt ilyen eset a városban.

Olvasóink írták

 • 18. floridaimagyar 2009. január 02. 01:51
  „Ez egy ovodas dolog. Felnott emberek nem kellene hogy ilyet jatszanak. En amikor a Radnoti-ba jartam es amikor az M-eseknek(specialis matek) voltak varatlan temazarojuk, akkor volt neha bombariado, de csak rosszabba tette a helyzetet. Nalunk USA-ban a diakoknak is meg sok sok nyilvanos helyen (peldaul ha Social Security Card Office) at kell menni femjelzon mikor bemesz. Ha igy halad nalatok is majd ezt be fogjak vezetni... Szerintem ez nem vicces hanem vagy totalis felelotlenseg a telefonalotol vagy mentalis betegseg.”
 • 17. Zs 2008. december 31. 12:35
  „Azért ne légy ennyire futurisztikus... ("máris tudták")”
 • 16. hazaipalya 2008. december 31. 11:46
  „gaben latom nem érted a betüket,elmagyarazom: ha nem adja meg a nevét akkor nem kell foglalkozni vele .ugyis megijed és lecsapja a telefont! mondjuk tényleg nem értem a policet, pl .a tüzoltoság hivasa esetén is pontosan bemérik a telefonalot aztan intezkednek csak . Barátom egyszer kihivta öket és a tüzoltok kérdeztek rá a lakcimre,tehát máris tudták . mindenhol van már kamera,miért nem lehet a nyilvános fülkékhez is rakni?érdekes szoval ez az egesz.”
 • 15. achilleus 2008. december 31. 09:48
  „14-es: Hátha, sosem lehet tudni, ;-) A telefonhangok alapján nem lehet valami intelligens egyik sem, felfokozott izgalmi állapotában és meglepetésében akár ki is bökheti legalább a nevét ;-)”
 • 14. Gaben07 2008. december 31. 08:50
  „13-as... na neeee, ugye ezt nem írtad komolyan? Az emberiségbe vetett hitemet tapostad el most. Komolyan elhiszed, hogy megadja a nevét és a címét? Betelefonál, beböfögi, hogy hol a bomba és lerakja, ez kb. 5másodperc.”
 • 13. hazaipalya 2008. december 31. 07:40
  „Leeht h naon hulye ötlet de leirom: amikor pl mentöt hivtam megkérdezték a nevem cimem,hol lakom,utána intézkedtek. Nem lehetne ezt ugyanigy megoldania a rendorsegnek is? Ez igy nagyon ovodas szint .”
 • 12. Piskóta 2008. december 30. 21:39
  „Na végre.Már a rendőrség is okosabban cselekszik mint ezidáig.Nem veri nagydobra a bomba hírét és természetesen így már nem is volt akkora fennakadás a városban. Ezt mondtam az első 1-2 riadó után hogy így kell fellépni a rendőrségnek. A Délvilág persze továbbra is egész oldalas cikket közöl a témáról, ezzel kielégítve a betelefonálót.
  Minnél kisebb a felhajtás annál kevesebbszer jelentkeznek a betelefonálók.”
 • 11. Zs 2008. december 30. 20:33
  „biztos nem kapott pezsgőt az elkövető és megsértődöt... :) - kit érdekel egyébként az Agrárákamara ???”
 • 10. hazaipalya 2008. december 30. 20:28
  „manyi,gyurcsany jenöröl irsz?”
 • 9. E! 2008. december 30. 19:36
  „Wow. Vásárhely is "nagyváros" lett - ez valamiféle városok közötti versengés lett? Kinek van több Tescója / csilivili tőrkővel borított főutcája / egy lakosra jutó használhatatlan kerékpárútja / bombariadója?”
 • 8. Manyi61 2008. december 30. 18:32
  „Nem tudom elképzelni, milyen "ember" az, aki másoknak bosszúságot és az országnak rendkívüli kiadásokat okoz.
  Tegyünk már ellene valamit!”
 • 7. VásárhelyiÁgi 2008. december 30. 18:03
  „Két kolléganőm késett el, mert kerülnie kellett!
  Nem csak a rendvédelmi szervek munkáját akadályozza az, aki ennyire marha! Nem hiszem, hogy épeszű felnőtt volt, viszont ennek a "gyereknek" sem voltak otthon...”
 • 6. Vikt0r 2008. december 30. 17:24
  „Ez már tényleg vicc..
  Nem hiszem el,hogy egy normális ember ebben örömét leli.Szvsz még egy gyerek is megunta volna már ezt a robbantgatásosdit.”
 • 5. xene@freemail.hu 2008. december 30. 17:16
  „Ez tényleg tragikomikus,hogy nem tudják lenyomozni a "hívót"....bár ha nyilvános helyről telefonál akkor megértem. Mindenesetre a telefonáló, akinek egy csöpp esze sincs, elgondolkodhatna azon, hogy mennyi pénzbe kerül ez a riasztósdi....remélem behajtják rajta, de nem hiszem, hogy lesz annyi zsetonja, másrészt meg lefoglalja a tűzoltókat, rendőröket, akiknek van ennél jobb dolguk is....ne adj Isten valami súlyosabb baleset történjék valahol, s ne legyen elég tűzoltó stb.”
 • 4. Power 2008. december 30. 16:23
  „A telefonbetyárokat mindig is az állampolgári érettség és a felelős gondolkodás hiánya jellemezte. Mások az életét, testi épségét, házát, vagyonát veszélyeztetik, mert a hamis riasztások miatt feltehetően később kaphatnak rendőri segítséget az arra rászorulók, a költségekről nem is beszélve.”
 • 3. spiler 2008. december 30. 15:47
  „LEKELL CSUKNI EZT AZ ÖKRÖT,KIFIZETETNI A KÖLCSÉGEKET KAMATOSTUL............”
 • 2. katcsi 2008. december 30. 15:10
  „ja!
  föleg hogy most a férjemnek nagyon bekavartak”
 • 1. Ebgondolat 2008. december 30. 15:09
  „Könyörgöm, kapják már el ezeket a mocskokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihagyják a szilvesztert a szegedi szállodák

Szeged - A város nem a szilveszterezők Mekkája – ez derült ki azokból a válaszokból, amelyeket szállodák, panziók vezetőitől kaptunk. Tovább olvasom