Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Szegeden forgatott A konyha ördöge

Szeged - A konyha ördöge szerda esti epizódjában a szegedi Garden éttermet újítja meg Bereznay Tamás séf. A Damjanich utcai forgatáson kő kövön nem maradt, de a tulajdonos, Szamosi Aranka elégedett az eredménnyel.
– Úgy néz ki, mint egy halottasház – fogalmaz a sztárséf A konyha ördöge című reality előzetesében, amikor meglátja Szegeden a Damjanich utcai Garden éttermet. A városban forgatott április elején a TV2 stábja Bereznay Tamás séffel. A – Gordon Ramsay-féle Kitchen Nightmares című műsor mintájára készült – gasztroreality epizódja a csatornán ma este 22.35-kor lesz látható.

Ahogy minden étteremben, négy napot töltött a szegediben is a stáb. Lapunk munkatársai épp festés közben érkeztek az április eleji forgatás helyszínére, ahol ecsetek és fóliák jártak kézről kézre, egyik kamera a kerti munkákat, a másik a séf konyhai ténykedését vette. – Ha már Garden, azaz „Kert" a hely neve, a kinti helyiség is új bútort, dekorációt kapott, és egy komoly grillsütőt. Újra erőre kellett kapnia az étteremnek, ebben próbáltunk segíteni. Fásultság jellemez sok hazai helyet, aminek egyik oka lehet, hogy nincs már új ötletük – fogalmazott Bereznay Tamás, aki a Köztársasági Elnöki Hivatal szakácsa és a Kárpátia étterem konyhafőnöke is volt, George Bush és Vlagyimir Putyin egyaránt kóstolta már a főztjét – most a műsorban bajba jutott éttermeken segít csapatával.

Bereznay Tamás a munkálatok után halászlevet főzött. FOTÓ: Frank Yvette
Bereznay Tamás a munkálatok után halászlevet főzött.
Fotó: Frank Yvette

Az étterem tulajdonosának tetszett a változás, bár a munkálatokban nem vehetett részt, meglepetés volt számára a végeredmény. – Az volt a célom, hogy új arculatot kapjon az üzlet, fiatalosabb és hangulatosabb legyen – mondta Szamosi Aranka, aki kíváncsian várja az esti műsort, és elárulta: híre ment a forgatásnak a városban, többen betértek már hozzájuk szétnézni és megkóstolni az új kínálatot, sőt az utcán is le-leállítják.
A halászlé kötelező

Bár feszített tempóban dolgoztak, Bereznay Tamás a munkálatok után még egy halászlevet is összedobott, elvégre azt vallja, Szegeden nem lehet ezt a fogást kihagyni. – Egy turistánál jobban ismerem a várost, szeretem Szeged hangulatát, gyönyörű város – mondta el a séf.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényleges életfogytiglanra ítélték a Baunok-házaspár gyilkosait

A két testvér mellett bűnsegédként közreműködő társuk szintén életfogytig tartó büntetést kapott, ő legkorábban 25 év letöltése után szabadulhat. Tovább olvasom