Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Szegeden gyártják a WU2-t és az Ultrát

Szeged - Április eleje óta kooperációban, bérgyártásban készülnek Szegeden olyan, retrónak számító magyar termékek, mint például a WU2 és az Ultra termékcsalád tagjai. A márkatulajdonos budapesti Egyesült Vegyi Művek (EVM) Zrt. a Florinnal kötött megállapodást.
– Az évek óta súlyos gondokkal küzdő EVM Zrt. új tulajdonosának képviselője keresett bérgyártáshoz partnert, így találtunk egymásra – magyarázta Barta Attila, a szegedi Florin Zrt. cégvezetője. – Tiszteletre méltó, hogy a menedzsment gondolt arra: gazdaságos körülmények között a piacon kellene tartani olyan régi, közkedvelt magyar termékeket, mint az Ultra, a WU2, a Komfort, a BIP termékcsalád tagjai. 2013 végén kezdtünk el tárgyalni, idén év elején megszületett a megállapodás, április eleje óta pedig már gyártjuk is a termékeket az eredeti receptúra szerint.

A Florinnál közel 60 éve gyártanak kozmetikumokat és háztartási-vegyi termékeket. Fotó: Schmidt Andrea
A Florinnál közel 60 éve gyártanak kozmetikumokat és háztartási-vegyi termékeket. Fotó: Schmidt Andrea

Néhány héttel ezelőtt még arról szóltak a híradások, hogy 70 év után megszűnik az EVM Zrt., és vele együtt a cég által gyártott népszerű termékeknek is búcsút inthetnek az emberek. A budapesti „elavult monstrumnak" számító vegyipari cég a 2012-es üzleti jelentése szerint 370 millió forintos üzemi veszteséget könyvelt el, és a 2013-as teljesítménye is hasonló lesz.

 A Florinról

A Florin 1957-ben ipari szövetkezetként jött létre Szegeden. Jelenleg részvénytársasági formában működik, kozmetikumokat és háztartási-vegyi termékeket gyárt. A cég részvényei 100 százalékban magyar tulajdonban, mintegy 50 részvényes kezében vannak. A Florin 80 főt foglalkoztat, éves árbevétele 2 milliárd forint. Évtizedek óta gyártják többek között a Charme, a Médea, az Alex és a Sana termékcsaládot.

A Florinnal kötött megállapodás értelmében Szegeden összesen 100 terméket „gyártatnak" majd, már itt van a WU2 sampon- és az Ultra mosó- és tisztítószercsalád. A későbbiekben a Komfort tisztítószereket, valamint a BIP öblítő- és mosószereket is a Tisza-parti városban állítják elő.

– A márkatulajdonosnak az volt a célja, hogy a termékek ne tűnjenek el az áruházak polcairól. Magyarországon jelenleg mi vagyunk az egyetlen cég, amelyik teljes portfólióval le tudja fedni ezt a területet – folytatta Barta Attila.

– Dupla sikerként értékelem a megállapodást, mivel tovább élnek a termékek, Szegeden pedig új munkahelyek jönnek létre. Folyamatosan bővítjük a létszámot, igazodva a termelési igényekhez. Fontosnak tartjuk, hogy elsősorban hazai beszállítói kört alakítsunk ki: több magyar gyártó cég összefogásának, a kollégák szaktudásának és tapasztalatainak köszönhetően tudtunk nagyon rövid idő alatt ilyen sok termékkel elindulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lények az esőben

Talán szívesebben berakja az iskolatáskájába reggel, és aztán ki is nyitja az ernyőt a gyerek, ha különleges alakú, ebben lehet bízni ilyenkor. Tovább olvasom