Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Szegeden is átszaladt a Békefutás

Csongrád megye - Mindenki megváltoztathatja a világot, mert mindenki hihetetlenül erős – mondta a Békefutás többségében fiatal résztvevőinek hétfőn Szegeden Dipavajan Renner, az európai szakasz főszervezője.

A szakadó eső ellen a Makó és Szőreg felől érkező futók a városháza kapualjába húzódtak be, ahol átadták a futás fáklyáját a művelődési osztály vezetőjének. Kardos János örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek, és néhány percre belakták a városházát.


A rendezvény célja, hogy a sport ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közti békét és barátságot. Fotó: Frank Yvette
A rendezvény célja, hogy a sport ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közti békét és barátságot.
Fotó: Frank Yvette

A Békefutáshoz, angolul Peace Runhoz Magyarország az idén 16. alkalommal csatlakozott. A 4000 kilométeres európai váltó az idén 10 országot kapcsol össze. A rendezvény célja, hogy a sport ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közti békét és barátságot. Magyarországon május 5. és 10. között halad a váltó a Gyula–Békéscsaba–Orosháza–Makó– Szeged–Kiskunhalas–Baja–Mohács–Pécs–Drávaszabolcs útvonalon. Számos helyi általános iskola, például a szőregi Kossuth, az újszegedi Gregor, a Vörösmarty, a szegedi Dózsa, a Ságvári gyakorló, a Zrínyi, a Béke utcai, valamint a dorozsmai Jerney és Orczy-iskola diákjai szaladtak egy-egy szakaszon.

– Nekem a sport szórakozás is, régebben válogatott voltam. Most csak 21 kilométert futok Bordányig – mondta Mucsi Sándor. A bordányi futókör tagja barátjával, Bordély Imrével vágott neki az útnak. Sándor elárulta, az eddigi rekordja 145,5 kilométer futás volt 12 óra alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építik a szegedi szabadtéri színpadát

A Szeged napja ünnepségsorozat kezdetéig, május 17-éig készen kell lenni a színpaddal Tovább olvasom