Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Szegeden is felfüggesztették a vasutas sztrájkot

Szeged - Pénteken délben Szegeden is lefújták a hajnali 3 órakor elkezdett vasutas sztrájkot. A vonatok azonban kiestek menetrendjükből, így idő kell, míg a normális közlekedés helyreáll. A VDSZSZ újra tárgyalóasztalhoz ül a MÁV-val.
Szegeden délben lefújták a vasutassztrájkot. A közlekedés azonban a legjobb esetben is csak estére áll helyre, mivel a vonatok szétszóródtak és kiestek a menetrendjükből – közölte Szentes-Bíró Ferenc, a MÁV Zrt. szegedi területi kommunikációs vezetője.

Mivel Szeged sztrájkolt, a délelőtt folyamán a vonatok csak Kiskundorozsmáig közlekedtek és onnan is indultak tovább. A Békéscsaba felől érkezőknek pedig Szeged-Rókuson kellett leszállniuk. Mivel a békéscsabai állomás is lebénult, az oda utazók csak Telekgerendásig juthattak el. Az ottani vasutasok azonban megszervezték, hogy az utasokat autóbuszok szállítsák be Békés megye fővárosába, és ugyanúgy vissza. Az Újszeged-Mezőhegyes közötti vonalon nem volt fennakadás.

A VDSZSZ egyelőre csak felfüggesztette a sztrájkot. Szombaton újra tárgyalóasztalhoz úlnek a MÁV vezetőivel, s ha nem közelednek az álláspontok, hétfőn folytatják.

A Tisza Volán megérezte a vasutassztrájkot: reggel 6.30-kor még egy buszt indítottak Budaepestre. 11-kor pedig további két busz állt munkába, így a menetrend szerint közlekedő járattal együtt összesen három autóbusz haladt egymás után az M5-ös sztrádán.

Mező István, a közszolgáltatási divízióigazgató elmondta, ezek a buszok visszafelé is tele lesznek, mivel a diákok biztosan nem merik a vsutat választani. Még az is lehet, hogy kevésnek bizonyul a fővárosba indított flotta.

Olvasóink írták

 • 8. higi 2008. február 02. 00:55
  „A 7-es hsz jól beszél,de a többi is.”
 • 7. teflon 2008. február 01. 21:51
  „A büdös vasutasok húzzanak már el...rajtuk kívül van még néhány millió ember ebben az oszágban, akik alulfizetve érzik magukat, de nincs lehetőségük az ilyen hacacáréra!”
 • 6. Carlo 2008. február 01. 16:57
  „a mostani sztrájk azért is van, hogy az eladott MávCargo után minden vasutas kapjon 250.000 Ft -ot
  atért meg kényszermunkára kéne fogni Őket, mert minden évben milliárdokat pumpál az állam a vasútba
  Mellesleg ha állami tulajdon a vasút, én is kérek a Cargó után jutalékot, valamit a Malév után is, az elprivatizált autópályákért, is, amit ugyebár annakidején az én, s a mi pénzünkből épült....
  s még folytathatnám reggelig....”
 • 5. Más 2008. február 01. 16:53
  „A Rendőrök.”
 • 4. Karcos2 2008. február 01. 16:52
  „Szerintem jó ötlet: hivatalból le kell állítani teljes egészében a vasutat, mintegy állami sztrájkként, Gaskó urat meg el kell küldeni munkanélküli segélyre, hátha rájön, hogy a sztrájkjoggal nem érdemes szórakozni. Egyébként nincs valami politikai szélütése ennek az embernek?”
 • 3. Más 2008. február 01. 16:51
  „A Tendőrök, Tűzoltók, Büntetésvégrehajtók,mentősök mikor sztrájkolhatnak? Az ő fizetésük mikor fog felzárkózni /nem is a nyugati viszonylatokhoz/ csak a mozdonyvezetőkéhez.”
 • 2. Jozsi 2008. február 01. 15:07
  „Tekintettel arra, hogy Magyarországon demokrácia van és sztrájkhoz való jog, nem hinném, hogy a MÁV-nál bárkinek be kéne fizetni bármit.
  A MÁV veszteségeiért egyébként nyilván a vasutasok a felelősek, akik sztrájkjaikkel ezt a nagy múltú, virágzó céget az állami támogatást maradéktalanul elnyelő csődtömeggé züllesztették. Ha a MÁV veszteséges, akkor a sztrájk egyébként is eleve nyereséget termel, tehát a nemzetgazdaság szempontjából hasznos.”
 • 1. Tóth Péter 2008. február 01. 13:49
  „Szeretném egyszer látni amikor a vasutasok-élükön Gaskó "úr" a pénztárnál sorban áll, hogy a MÁV veszteséginek rájuk eső részét befizetik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évet értékelt a regionális vámparancsnok

Szeged - Több mint 32 milliárd volt tavaly a regionális vámparancsnokság bevétele. Majdnem elérték a… Tovább olvasom